Τα highlights της τελευταίας αγωνιστικής της β' φάσης των ομίλων του Μουντομπάκετ

Οι Λιθουανοί πανηγυρίζουν τη σπουδαία τους νίκη επί των ΗΠΑ

i

FIBA

Τα highlights της τελευταίας αγωνιστικής της β' φάσης των ομίλων του Μουντομπάκετ

Sportal newsroom 19:43 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 14.08.2024

Η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA ολοκληρώθηκε με φοβερές αναμετρήσεις και νίκες που προκάλεσαν την έκπληξη.

Η Ελλάδα έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά με ήττα από το Μαυροβούνιο σε ένα παιχνίδι στο οποίο τραυματίστηκε ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η φανταστική Λιθουανία επικράτησε των ΗΠΑ και πήρε την πρώτη θέση, στέλνοντας τους παίκτες του Στιβ Κερ πάνω στην Ιταλία. Παράλληλα, οι Λιθουανοί θα κοντραριστούν στους «8» με την Σερβία.

Μεγάλη νίκη και για τον Καναδά ο οποίος αν και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 10 πόντους από την Ισπανία, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο άναψε τις... μηχανές στο φουλ και έκανε μια επική ανατροπή για να πάρει την πρόκριση και να πετάξει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τους πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Η Σερβία επικράτησε με άνεση του Πουέρτο Ρίκο και εξασφάλισε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση.

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν
FIBA WORLD CUP

22:23 - 06.09.2023

To Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ήρθε η ώρα των ημιτελικών - Σερβία, Καναδάς, ΗΠΑ και Γερμανία οι τέσσερις που συνεχίζουν

Την πρώτη μέρα των προημιτελικών η ΗΠΑ και η Σερβία είχαν εξασφαλίσει την είσοδο στην «τετράδα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί που θα αντιμετωπίζουν (Παρασκευή 8/9) την Γερμανία και τον Καναδά αντίστοιχα.

Σε έναν αγώνα που δεν είχε ενδιαφέρον όσον αφορά την πρόκριση, η Αυστραλία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, επικρατώντας της Γεωργίας με σκορ 100-84

Νίκη και για την Ιταλία κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο σε έναν αγώνα που ο νικητής εξασφάλιζε τη συνέχειά του στη διοργάνωση.

Η Γερμανία και η Σλοβενία ήταν οι δύο από τις τρεις αήττητες ομάδες του τουρνουά (η τρίτη παραμένει η Λιθουανία). Τα «πάντσερ» διατήρησαν αυτό το ρεκόρ παίζοντας φανταστικά και «κλειδώνοντας» την ομάδα του Λούκα Ντόντσιτς.

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου άφησαν τη Βραζιλία οι φοβεροί Λετονοί μετά την επικράτησή τους στον μεταξύ τους αγώνα

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.