Η αλήθεια για Ταβάρες και Παναθηναϊκό

Έντι Ταβάρες

i

© Intime

Η αλήθεια για Ταβάρες και Παναθηναϊκό

Χρήστος Τσάλτας 22:13 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει στόχο να κάνει μια ομάδα με αστέρες σε κάθε θέση και ένας από τους παίκτες που «χτύπησε» ήταν και ο Έντι Ταβάρες! Τι έγινε όμως με την περίπτωση του γίγαντα της Ρεάλ;

Ο Έντι Ταβάρες είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, με τον MVP του Final Four να αποτελεί μια μονάδα που κάθε ομάδα της Ευρώπης θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν και ειδικά ο φετινός Παναθηναϊκός των μεγάλων επενδύσεων, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι την περσινή σεζόν μέτρησε 11.2 πόντους ανά αγώνα, 7 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ. 0.9 κλέψιμο, 2.2 μπλοκ και 18 βαθμούς κατά μέσο όρο στην αξιολόγηση.

Έντι Ταβάρες

Στο Final 4 βέβαια τα νούμερά του εκτοξεύτηκαν! Στο Κάουνας ο Έντι Ταβάρες έπαιξε κατά μέσο όρο 34' λεπτά σε ημιτελικό και τελικό, μετρώντας 16.5 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 0.5 κλέψιμο. 2 μπλοκ και 29.5 στην αξιολόγηση, νούμερα που του χάρισαν και το βραβείο του MVP.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προσπάθησε να τον φέρει στο ΟΑΚΑ και μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν πως η πρόταση που κατέθεσαν στον παίκτη ήταν εξαιρετική. Παρόλα αυτά, με το συμβόλαιό του με την Ρεάλ να λήγει το 2024, για να προχωρήσει η υπόθεση έπρεπε η Βασίλισσα να δώσει το πράσινο φως.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προσέγγισε την Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσφερε ένα σεβαστό ποσό για να αποδεσμεύσει τον αθλητή, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έβαλαν «στοπ» στα όνειρα των πρασίνων για την απόκτηση του θηριώδους σέντερ.

Ο Ταβάρες από πλευράς του ακούει... σειρήνες από το NBA να ηχούν στα αφτιά του, ενώ ο ίδιος έχει λάβει μια πολύ καλή πρόταση από την Ρεάλ, προκειμένου να επεκτείνει την συνεργασία του μαζί της.

Ο πανύψηλος σέντερ βρίσκεται στη Μαδρίτη από το 2017 και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, ενώ μοιάζει δεδομένο πως η περίπτωσή του θα έχει μπόλικο... παρασκήνιο στην Ισπανία.

Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός έκανε όμως την προσπάθειά του, ξέροντας βέβαια το πόσο δύσκολη ήταν η περίπτωση του Έντι Ταβάρες. Για τον Ταβάρες μιλάμε εξάλλου, μην ξεχνιόμαστε.

Γιαννακόπουλος: «Είχα συμφωνήσει με Ντόρσεϊ, Βέσελι και Χεζόνια, αλλά δεν τους άφησαν οι ομάδες τους, ρωτήσαμε και για Ταβάρες»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:28 - 19.07.2023

Γιαννακόπουλος: «Είχα συμφωνήσει με Ντόρσεϊ, Βέσελι και Χεζόνια, αλλά δεν τους άφησαν οι ομάδες τους, ρωτήσαμε και για Ταβάρες»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και τους στόχους που δεν μπόρεσε να κλείσει η ομάδα τους.

Παρόλα αυτά, Ταβάρες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει να εξετάζει την αγορά για τον παίκτη με τον οποίο θα συμπληρώσει την θέση «5», στην οποία υπάρχει ήδη ο Ματίας Λεσόρ.