Για ποιους λόγους ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιλέγει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ!

Για ποιους λόγους ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιλέγει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ!

Κώστας Σωτηρίου 09:02 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 05.06.2024

Ο Κώστας Σωτηρίου «ανοίγει» τον φάκελο Ντόρσεϊ και εξηγεί για ποιους λόγους η διαφαινόμενη επιστροφή του στο Λιμάνι είναι η πιο «safe» επιλογή μετά την τρομαχτική ατυχία του Κινάν Εβανς.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός επιχειρούσε να μαζέψει τα «κομμάτια» του στον μικρό τελικό του Φάιναλ Φορ στο Βερολίνο, τα μαντάτα από το Κάουνας που αφορούσαν στον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Εβανς, δεν ήταν απλώς σοκαριστικά, αλλά έμελλε να διαταράξουν ολόκληρο τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Ερυθρόλευκων για τη σεζόν 2024-25!

Ως γνωστόν, ο αμερικανός γκαρντ είχε υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τους Πειραιώτες και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η συμφωνία ενεργοποιείται, μόλις ο αθλητής περάσει επιτυχώς τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο, που αναμένεται να τον κρατήσει για περίπου 6-8 μήνες εκτός δράσης, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, και για τον ίδιο και για τους Ερυθρόλευκους, ωστόσο κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνη τη στιγμή το «αντίδοτο» βρισκόταν ακριβώς μπροστά στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά!

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μικρό τελικό του Φάιναλ Φορ ήταν η τουρκική Φενέρμπαχτσε, όπου αγωνιζόταν ένας πρώην Ερυθρόλευκος, ο Τάιλερ Ντόσεϊ, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να καλύψει τη θέση του άτυχου Εβανς επιστρέφοντας στο Λιμάνι μετά τη σεζόν 2021-22. Μια σεζόν, που κατά γενική ομολογία, ήταν η καλύτερή του στην Ευρωλίγκα, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί: 12,8 πόντοι σε 24’10’’ συμμετοχής σε 38 ματς, στα οποία μάλιστα αγωνίστηκε σε όλα ως βασικός!

Οι λόγοι για τους οποίους ο έμπειρος προπονητής ξεχωρίζει τον Ντόρσι μπορεί να αναλυθούν σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά στο ελληνικό διαβατήριο. Ο Ντόρσεϊ πιάνει θέση Έλληνα και με τη διαφαινόμενη προσθήκη του, οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι μπαίνουν σήμερα (Τετάρτη 6/6) στη μάχη των Τελικών της Basket League με τον Παναθηναϊκό, ενισχύουν τον ελληνικό κορμό, που τον τελευταίο καιρό έχει ατονήσει. Τρανή απόδειξη ο πρόσφατος ημιτελικός του Φ4 με την Ρεάλ Μαδρίτης, στον οποίο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χρησιμοποίησε… έναν Έλληνα παίκτη. Πρόκειται για τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος αγωνίστηκε 21’35’’ σημειώνοντας τρεις πόντους. Οι Λαρετζάκης και Μήτρου-Λονγκ δεν έπαιξαν και ο Ουόκαπ δεν είναι Έλληνας, απλά κατέχει το ελληνικό διαβατήριο.

Το δεύτερο σκέλος σχετίζεται καθαρά με το αγωνιστικό, όπου και εκεί τα χαρίσματα του Ντόρσεϊ είναι πολλά και αξιομνημόνευτα. Το βασικότερο ατού, ωστόσο, που τον καθιστά θελκτικό για οποιαδήποτε ομάδα, είναι το ότι στην πλούσια επιθετική γκάμα του έχει πολύ ανεπτυγμένο τόσο το «spot shoot», όσο και (κυρίως) το σουτ μετά από ντρίμπλα, στοιχεία, που δεν διαθέτουν πολλοί περιφερειακοί στην Ευρωλίγκα. Και αυτοί που το έχουν, ξεχωρίζουν: Ναν, Σλούκας, Τζέιμς, Λάρκιν κ.α.. Επιπροσθέτως, ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει άριστες εντυπώσεις από τη συνεργασία μαζί του, ασχέτως αν ο παίκτης δεν ήταν και ο πλέον συμπαθής σε όλους, όσοι μοιράζονταν μαζί του τα αποδυτήρια τη σεζόν 2021-22. Αυτά συμβαίνουν σε μια ομάδα, αλλά σε τελική ανάλυση το σημαντικότερο στοιχείο που μετράει είναι η γνώμη του προπονητή.

Στο δια ταύτα. Δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο Ντόρσεϊ έχει κλείσει ή κλείνει άμεσα στον Ολυμπιακό. Αυτό, ωστόσο, που θεωρείται βέβαιο, είναι ότι συνιστά ιδανική λύση για την ενίσχυση της ερυθρόλευκης περιφέρειας και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν τελικά οι Πειραιώτες δεν κινηθούν δυναμικά για να τον φέρουν πίσω στο Λιμάνι με ετήσιες απολαβές, που λογικά αγγίζουν το 1,5 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρία ονόματα θα ενθουσίαζαν τον κόουτς Μπαρτζώκα: Μάικ Τζέιμς, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ. Με αυτούς τους τρεις ή έστω τους δύο από τους τρεις, ο «coach of the year» πέρσι και πρόπερσι, όχι μόνο θα αισθάνεται σίγουρος για το τέταρτο σερί Φάιναλ Φορ, αλλά θα δικαιούται να ονειρεύεται τον τίτλο.

Κάθε πράγμα, όμως, στην ώρα του. Αυτή τη στιγμή, ο άμεσος στόχος είναι το ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που μετά το έβδομο αστέρι βγάζει φωτιές, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται να διαχειριστεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα, που δεν είναι άλλο από τον τραυματισμό του Μουστάφα Φαλ.