Ξεκάθαρος ο Ταϊρίκ Τζόουνς: «Δεν είμαι ο νέος Λεσόρ»

Ταϊρίκ Τζόουνς

i

© IMAGO

Ξεκάθαρος ο Ταϊρίκ Τζόουνς: «Δεν είμαι ο νέος Λεσόρ»

Ο νέος σέντερ της Παρτίζαν Ταϊρίκ Τζόουνς μίλησε στη σερβική Mozzart για τους στόχους της νέας χρονιάς, αλλά και τις συγκρίσεις του ίδιου με τον Ματίας Λεσόρ

Ο Ταϊρίκ Τζόουνς μετακόμισε το φετινό καλοκαίρι από την Αναντολού Εφές, στην «νέα» Παρτίζαν μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην περσινή Euroleague. Ο Αμερικανός σέντερ, λίγες ημέρες μετά το τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", μίλησε στη σερβική Mozzart και αναφέρθηκε στις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον νυν παίκτη του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ.

Ο Τζόρνταν Νουόρα στο Sportal: «Είναι μεγάλη η πρόκληση να εκθρονίσουμε τον Παναθηναϊκό - Με συνεχάρη ο Αντετοκούνμπο για τη μεταγραφή στην Έφες»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23:49 - 23.09.2024

Ο Τζόρνταν Νουόρα στο Sportal: «Είναι μεγάλη η πρόκληση να εκθρονίσουμε τον Παναθηναϊκό - Με συνεχάρη ο Αντετοκούνμπο για τη μεταγραφή στην Έφες»

Ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα της φετινής Euroleague αποκλειστικά στο Sportal. Ο Τζόρνταν Νουόρα μιλάει για τη μετάβαση από το ΝΒΑ στην Ευρώπη, την απόφαση που πήρε να μετακομίσει στην Αναντολού Εφές και αποκαλύπτει ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θέτει ο ίδιος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν είναι ο νέος Ματίας Λεσόρ για την Παρτίζαν, αφού όπως δήλωσε: «κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να είναι ο Ματίας Λέσορ, εκτός από αυτόν». Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και την τιμή που νιώθει φορώντας την φανέλα της Παρτίζαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζόουνς:

Για τον κόσμο της Παρτίζαν, της φιλοδοξίες του και τις συγκρίσεις με τον
Ματίας Λεσόρ: "Ειλικρινά, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω αυτά που έκανε, ούτε ότι θα γίνω σαν αυτόν. Γιατί κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να είναι ο Ματίας Λέσορ, εκτός από αυτόν. Όπως κανείς δεν μπορεί να είναι ο Ταϊρίκ Τζόουνς. Θέλω να είμαι αυτός που είμαι στο παρκέ, όχι να προσπαθώ να είμαι κάποιος άλλος. Έτσι είμαι κι αυτό εκτιμούν σε εμένα οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζομαι τα αποδυτήρια, εκτιμούν αυτό που είμαι, όχι αυτό που θα μπορούσα να είμαι".

Για τον κόουτς Ομπράντοβιτς: "Το κυριότερο όταν δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς είναι ότι δεν πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με αυτά που έχεις επιτύχει και πρέπει πάντα να αναζητάς νέους τρόπους βελτίωσης. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, σπουδαίος δάσκαλος και προπονητής, είναι πολύ καλό να μαθαίνεις από αυτόν. Σου δίνει απαντήσεις σε όλες σου τις ερωτήσεις και σε δοκιμάζει κάθε φορά που πατάς στο παρκέ. Εφόσον ακολουθούμε το πλάνο του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, έχουμε και περιθώρια να αυτοσχεδιάσουμε λίγο, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε αυτό που μας έχει ετοιμάσει, γιατί αυτό μας δίνει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε".

Για την νέα πρόκληση με την Παρτίζαν: "Πιστεύω ότι σε κάθε παίκτη δόθηκε μια επιπλέον ώθηση από τη γιορτή που παρακολουθήσαμε, καθώς και από την υποδοχή που είχαμε. Όλοι καταλάβαμε αμέσως τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα και τι τιμή είναι να είσαι μέλος ενός τέτοιου συλλόγου."