Η Παρτιζάν βρήκε επιτέλους τον αντι-Λεσόρ της!

Η Παρτιζάν βρήκε επιτέλους τον αντι-Λεσόρ της!

Μπορεί να της πήρε ένα χρόνο και κάτι, αλλά η Παρτιζάν βρήκε έναν άξιο αντικαταστάτη του Λεσόρ τόσο στο κομμάτι του παιχνιδιού, όσο και σε εκείνο της... εξέδρας και δεν είναι άλλος πέρα από τον... φλογερό Ταϊρίκ Τζόουνς!

Μπορεί ο ίδιος να αρνείται τον χαρακτηρισμό του ως «νέο Λεσόρ», ωστόσο τα σημεία δείχνουν πως κάτι τέτοιο μάλλον ισχύει. Και σίγουρα αυτό είναι για καλό.

Ο λόγος για τον θηριώδη Ταϊρίκ Τζόουνς, ο οποίος ως τώρα διανύει μια πολύ καλή σεζόν με τη Παρτιζάν. Σε ηλικία 27 χρονών, ο Αμερικανός ψηλός φαίνεται πλέον να απολαμβάνει την αναγνώριση για την οποία παλεύει εδώ και αρκετά χρόνια.

Στη τελευταία αναμέτρησή μάλιστα του στη Euroleague με τη φανέλα της Παρτιζάν, ο Τζόουνς κατέγραψε άλλη μια σπουδαία αναμέτρηση «γράφοντας» 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα (!) και μια τάπα, έχοντας ένα συνολικό effeciency rating των 32 βαθμών. Όλα αυτά βέβαια δεν κατέστησαν αρκετά για τους Σέρβους, αφού ηττήθηκαν με το οριακότατο 69-70.

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!
EUROLEAGUE

10:43 - 24.10.2024

NBAers, ωραίοι και κυρίως ελεύθεροι: Οι 7 περιπτώσεις παικτών που κλείνουν το… μάτι στην Ευρώπη!

Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη αποτελεί πόλο έλξης όσων «κόβονται» από το NBA, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία για να αναδειχθούν στη γηραιά ήπειρο. Παρακάτω θα εξετάσουμε 7 από τις πιο... καυτές περιπτώσεις ελεύθερων παικτών του μαγικού κόσμου, που θα μπορούσαν να βρουν το λιμάνι τους σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.

Η μπασκετική ζωή του Τζόουνς ξεκίνησε από την Αμερική και το Κονέκτικτατ, συνεχίστηκε στο πανεπιστήμιο του Ζέιβιερ και με κάποιον τρόπο... κατάφερε να βρεθεί στην Κορέα το 2020, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βόντζου Πρόμι.

Εν συνεχεία ο Τζόουνς εξαργύρωσε ένα «άνοιγμα» στην Ευρώπη, υπογράφοντας με την Χάποελ Τελ Αβίβ και ύστερα την ιταλική Πεσάτο, έχοντας πάντα ωστόσο το όνειρο του NBA ως ένα όνειρο -για την ώρα απατηλό. Συμμετείχε στο Summer League του 2021 με την φανέλα των Φοίνιξ Σανς, χωρίς τελικά να καταφέρνει να βρει κάποιο συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το turning point στη καριέρα του ήρθε την σεζόν 2022/2023, όπου και αγωνίστηκε στο πλάι του Τζέριαν Γκραντ για λογαριασμό της Τουρκ Τέλεκομ. Εκείνη τη χρονιά ο Τζόουνς αναδείχθηκε MVP του τουρκικού πρωταθλήματος, ενώ κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον τελικό του EuroCup, στον οποίο εκείνος και η ομάδα του ηττήθηκαν από την Γκραν Κανάρια.

Την εν λόγω σεζόν, ο Τζόουνς μέτρησε 12 πόντους και 7,5 ριμπάουντ ανά ματς στο EuroCup, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 14 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,1 τάπα κατά μέσο όρο σε 27,5 λεπτά παιχνιδιού.

Το κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια δεν έχουν να το λένε μόνο οι φίλοι της Παρτιζάν, που επιτέλους βρήκαν τον ψηλό που ήθελαν, αλλά και ο ίδιος ο Τζόουνς, αφού την επόμενη χρονιά εξασφάλισε την πρώτη του μεταγραφή σε ομάδα επιπέδου Euroleague, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Εφές.

Στην ομάδα αυτή, ο Τζόουνς ακολούθησε τον προπονητή του από την Τουρκ Τέλεκομ, Ερντέμ Τσαν, αφού ο Εργκίν Αταμάν είχε μόλις αφήσει την Εφές για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Η περασμένη χρονιά ωστόσο δεν πήγε και άψογα για την τουρκική ομάδα, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Euroleague στα play-in κόντρα στην Βίρτους, ενώ ηττήθηκε στον τελικούς του πρωταθλήματος από την Φενέρ.

Η ολική αναδόμηση της Παρτιζάν, η οποία «έδιωξε» όλους του παίκτες της και τους αντικατέστησε με ολοκαίνουργιους, φάνταζε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τζόουνς, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία αφενός να συμμετάσχει σε ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, που τώρα ξεκινά και αφετέρου να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σε 5 παιχνίδια ως τώρα στη Euroleague, έχει 14,8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1,6 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ωστόσο το point της όλης υπόθεσης δεν είναι τόσο τα νούμερα, αλλά η «υγεία» και η τρέλα που βρήκε η Παρτιζάν στη θέση του σέντερ μετά και τη φυγή του Λεσόρ το 2023.

Ο Τζόουνς προσφέρει το ένα highlight μετά το άλλο, ενώ η ενέργεια του είναι αυτό που οι ξένοι λένε «unmatched». Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει στις φάσεις, που καρφώνει, που βγαίνει στις βοήθειες κάνοντας μάλιστα τον αντίπαλό του να φοβηθεί και να προβεί σε μια κακή ενέργεια, είναι πράγματα τα οποία καμία στατιστική δεν μπορεί να «πιάσει».

Η επιβλητικότητα και η κυριαρχία που δείχνει ο Ταϊρίκ Τζόουνς, μπορεί να δίνει πολλές ελπίδες στην ομάδα της Παρτιζάν και τους φίλους της ότι επιτέλους βρήκαν τον... αντι-Λεσόρ τους και έναν παίκτη πάνω στον οποίο μπορεί να χτιστεί και ο υπόλοιπος κορμός των επόμενων χρόνων του ολοκαίνουργιου αυτού πρότζεκτ.

Και αυτό γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί ότι συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι στη Παρτιζάν. Ο Ομπράντοβιτς σίγουρα έχει βρει παίκτες πάνω στους οποίους θέλει να βασιστεί και πέραν του Ταϊρίκ Τζόουνς, αυτός είναι ο... συνεπίθετός του Κάρλικ Τζόουνς, ο Στέρλινγκ Μπράουν, ο Μπόνγκα και ο Ντιλικινά.

Μπορεί η χρονιά να έχει ξεκινήσει με αστάθεια για τους Σέρβους, παρόλα αυτά φαίνεται να υπάρχει αυτή η «κάψα» να γίνει κάτι όμορφο φέτος από το σύνολο του Ομπράντοβιτς και σίγουρα ο Ταϊρίκ Τζόουνς αποτελεί την αντανάκλαση της εν λόγω κάψας.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αξιοσημείωτη φυσικά είναι και η χημεία που ήδη φαίνεται να έχει αναπτύξει ο Τζόουνς με τη κερκίδα, όντας ένας από τους αγαπημένους παίκτες των Σέρβων τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών!