Τι ισχύει με Τάις και Παπαγιάννη

Τι ισχύει με Τάις και Παπαγιάννη

Νίκος Καλαμπάκας 12:07 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 26.06.2024

Δύο σέντερ που μπορεί να κάνουν τη διαφορά, ένα tweet για τον Παναθηναϊκό και χιλιάδες μάτια στραμμένα πάνω τους... Το Sportal αναλύει το δεδομένα για Παπαγιάννη και Τάις. Τι συμβόλαια έχουν, πόσο αμείβονται και πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν ομάδα...

Δύο μεγάλα ονόματα περιλαμβάνει το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι, στη θέση των σέντερ. Ο δημοσιογράφος του Ισραήλ, Άριελ Γκίνσμπερ έχεο ήδη φροντίσει να τον... στείλει στον Παναθηναϊκό και το Sportal σας παρουσιάζει τα δεδομένα τόσο για τον Γιώργο Παπαγιάννη, όσο και για τον Ντάνειλ Τάις.

Η περίπτωση του Έλληνα σέντερ σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορη καμία ομάδα της Euroleague, πόσο μάλλον τις ελληνικές οι οποίες ψάχνουν λύσεις ώστε να ενισχύσουν τον γηγενή κορμό τους.

Ο υψηλόσωμος σέντερ άφησε πέρυσι τον Παναθηναϊκό για λογαριασμό της Φενέρ, υπογράφοντας ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την ομάδα της Τουρκίας. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει ήδη εισπράξει 1.3 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ενώ για το δεύτερο έτος του συμβολαίου του το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 1.7 εκατομμύρια, συν κάποια χρήματα από τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Η Φενέρ ωστόσο λέγεται ότι δεν καίγεται να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αφού ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ίσως προτιμήσει να πάει σε πιο αθλητικό παίκτη. Αυτό φυσικά ανοίγει την... πόρτα στους επίδοξους μνηστήρες του Έλληνα σέντερ, που βρίσκεται στην καλύτερή του ηλικία και διψάει για μπάσκετ.

09:14 - 28.01.2024

Το ασύλληπτο buzzer beater του Παπαγιάννη από τα 3/4 του γηπέδου!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με ένα ασύλληπτο τρίποντο οδήγησε το ματς της Φενέρμπαχτσε με την Μπαχτσεσεχίρ στην παράταση.

Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Τάις είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Φέτος αγωνίστηκε με τους Ιντιάνα Πέισερς στους οποίους πήγε από τους Σέλτικς το 2022 ως ανταλλαγή. Μια επέμβαση στο γόνατο όμως του στέρησε την ευκαιρία να επιδείξει στην Ιντιάνα τις ικανότητές του. Έκανε ντεμπούτο στις 2 Φεβρουαρίου του 2023 σε αγώνα κόντρα στους Λέικερς και πλέον είναι τέταρτη επιλογή στην ομάδα του, πίσω από τους Τέρνερ, Σμιθ και Τζάκσον και ο ίδιος δεν θα έλεγε όχι στην προοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη και να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα της Euroleague, αφού δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ και κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.

Μοναδικό «αγκάθι» ίσως αποτελέσει ο μισθός του, αφού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Τάις έλαβε το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων για να κάθεται -συνήθως- στον πάγκο...