Τακιανός: «Η κούραση και το μικρό ρόστερ συνέθεσαν την ήττα»

Φώτης Τακιανός

i

glomex

Τακιανός: «Η κούραση και το μικρό ρόστερ συνέθεσαν την ήττα»

Sportal newsroom 19:32 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 14.08.2024

Απογοητευμένος εμφανίστηκε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι, ο κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Φώτης Τακιανός.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στην έδρα του αντιπάλου του Περιστερίου, αφού οι παίκτες του Σπανούλη επικράτησαν με 71-35 και ο κόουτς Τακιανός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με όσα όσα είδε από την ομάδα του.

Ο ίδιος μίλησε για την κούραση των παικτών του, σχολίασε το 0/17 τρίποντα της ομάδας του, ενώ μίλησε και για τον επερχόμενο αγώνα του BCL κόντρα στην Τόφας:

«Ξεκινάμε από κάτι που λέγεται κακή εμφάνιση. Προσπαθώντας να εξηγήσουμε τους λόγους, ξεκινάμε από το πρώτο δευτερόλεπτο που χάνουμε τον ψηλό μας. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα χάνουμε και τον Μπελιάουσκας, ελπίζω να μην είναι σοβαρό. Σε ένα ρόστερ που είναι μικρό, γίνεται μικρότερο.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είχαμε 0/17 στα τρίποντα. όσο μικρότερο είναι το ρόστερ, τόσο ο χρόνος δεν μοιράζεται. Οι τραυματισμοί, η κούραση και η αστοχία είναι τα προβλήματα. Η εμφάνιση είναι κακή, δικαιολογείται εν μέρει, αλλά δεν δικαιολογούν συνολικά την εμφάνιση. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Τόφας, θέλουμε να προκριθούμε», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός, επισήμανε: «Ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι για μας και λόγω εμφάνισης και αποτελέσματος. Προσπαθώντας να βάλουμε στη σειρά γιατί η ομάδα μας παρουσιάστηκε με αυτό το πρόσωπο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την πρώτη φάση του αγώνα, όπου χάνουμε για ακόμη μία φορά παίκτη, τον βασικό μας ψηλό και μετά από λίγα λεπτά χάνουμε έναν ακόμη περιφερειακό μας τον Μπελιάουσκας». 

Και πρόσθεσε: «Με το μικρό ρόστερ που έχουμε, φάνηκε ότι ήταν δισεπίλυτα αυτά τα προβλήματα για μας. Ακόμη κι όταν επέστρεψε στο παιχνίδι ο ΜακΝίς έδειχνε να μην πατάει καλά. Το Περιστέρι bwin ήταν αποδοτικό στην επίθεσή του, έχει βάθος, ενώ εμείς ήμασταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα. Υπήρχε έλλειμμα συγκέντρωσης, αλλά αυτό έγινε μεγαλύτερο όταν εμφανίστηκε και η κούραση στην ομάδα». 

Και ο Φώτης Τακιανός, κατέληξε: «Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η εικόνα μας ήταν κάκιστη. Η συγκέντρωση μας φωτογραφίζει και τη διαφορά που υπάρχει στο παιχνίδι. Πρέπει να ηρεμήσουμε, να συνέλθουμε, γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και περισσότερο έτοιμοι για το παιχνίδι της Τρίτης. Συγχαρητήρια στο Περιστέρι bwin για την πρόκρισή του στο Top16 του BCL».