Στη Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο «γίγαντας» Τάκο Φολ

Τάκο Φολ

i

© IMAGO

Στη Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο «γίγαντας» Τάκο Φολ

Μιχάλης Καλογήρου 10:45 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 24.09.2024

Συμφώνησε με τους Νιού Ζήλαντ Μπρέικερς ο Τάκο Φολ των 2 μέτρων και 29 εκατοστών

Ο Τάκο Φολ βρήκε τον νέο σταθμό στην καριέρα του, αφού συμφώνησε με τους Νιού Ζήλαντ Μπρέικερς και θα αγωνιστεί στην περιοδεία της ομάδας στην Αμερική των Οκτώβριο. Η ομάδα από την Νέα Ζηλανδία, συμμετέχει στο NBL της Αυστραλίας και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις ΗΠΑ, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με ομάδες από το NBA.

Η νέα ομάδα του Σενεγαλέζου σέντερ, ύψους 2.29μ, θα αντιμετωπίσει τους Γιούτα Τζάζ (4/10), Φιλαδέλφεια Σίξερς (7/10) και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (10/10). Ο Φολ έχει αγωνιστεί στους Μπόστον Σέλτικς (2019-21) και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (2021-22), χωρίς μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκε στην Κίνα με δύο διαφορετικές ομάδες (Ξινζιάν Φλάινγκ Τάιγκερς, Νανζίνγκ Μάνκι Κίνγκς), όντας μάλιστα πρώτος στο πρωτάθλημα σε τάπες, ενώ την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο και στους  Πιράτας ντε Κεμπραντίγιας.

Ο υψηλόσωμος σέντερ θα γίνει ο 2ος πρώην NBAερ που υπογράφει στο NBL φέτος, αφού ο άλλοτε παίκτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, μεταξύ άλλων, Μόντρεζ Χάρελ αγωνίζεται στους Άντελεϊντ Σίξερς. Ο 28χρονος πλέον Φολ φημίζεται για την άμυνα και το τεράστιο άνοιγμα χεριών του, δυσκολεύεται όμως όταν χρειάζεται να βάλει την μπάλα στο καλάθι, γεγονός που τον έθεσε εκτός NBA μετά από μόλις 40 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τα στατιστικά του Σενεγαλέζου στο NBA:
6.2 λεπτά ανά αγώνα, 2.2 πόντοι, 2.4 ριμπαόυντ