O... δαιμόνιος Ταμίρ Μπλατ της Μακάμπι είναι ο πρώτος MVP της σεζόν στην Euroleague (vids)
i

Ταμίρ Μπλατ / © IMAGO

O... δαιμόνιος Ταμίρ Μπλατ της Μακάμπι είναι ο πρώτος MVP της σεζόν στην Euroleague (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 05.10.2024

Έκανε μία ντουζίνα ασίστ, έβαλε 21 πόντους αστοχώντας μόλις μία φορά και ο Ταμίρ Μπλατ εκτός του ότι προστάτευσε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στην Βιλερμπάν, έκανε και το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Έτσι, ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής, χωρίς να απειληθεί καν από τα δεκάδες «αστέρια» της διοργάνωσης.

Αν δεν ήταν αυτός δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση η Μακάμπι να είχε βγει... ζωντανή (δηλαδή, νικήτρια) στην πρεμιέρα της Euroleague.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ ως γηπεδούχος, αλλά στο Βελιγράδι, που παραμένει προσωρινή της έδρα, αλλά ουδέν... μονιμότερο, μιας και στο Ισραήλ έχουν βάλει σκοπό να επιτεθούν σε όποιον τους... κοιτάξει στη Μέση Ανατολή, νίκησε στο όριο την Βιλερμπάν. Μόνο που όλα τα όρια του αγώνα τα έθεσε ο Ταμίρ Μπλατ, ο οποίος όχι μόνο κανένας αντίπαλος δεν μπορούσε να τον σταματήσει, αλλά ακόμα και κανένας συμπαίκτης του δεν μπορούσε να ενταχθεί στον ρυθμό του.

Ο έλεγχος των «νέων» του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα τους στη Euroleague
EUROLEAGUE

13:03 - 05.10.2024

Ο έλεγχος των «νέων» του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα τους στη Euroleague

Οι δυο από τις τέσσερις μεταγραφές του φετινού Ολυμπιακού, έκαναν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα και δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάτι αξιοσημείωτο. Ο Εβάν Φουρνιέ έπαιξε πολύ και έκανε... λίγα, ο Λούκα Βιλντόζα έπαιξε λίγο και δεν πρόλαβε να επηρεάσει τον αγώνα, ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ηγήθηκε, αλλά ήταν διψήφιος, ενώ ο Κίναν Έβανς παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αποστάσεως...

Κινήθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κατέληξε να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του και ένα εντυπωσιακό double double: 21 πόντοι και 12 ασίστ!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως ο Ισραηλινός γκαρντ με μπόι στα 183 εκατοστά (με τα παπούτσια) αστόχησε μόνο σε μία προσπάθειά του. Έβαλε πάνω από είκοσι πόντους, αλλά δεν χρειάστηκε παρά μόνο 8 σουτ. Είχε 4/4 τρίποντα και τέσσερα εύστοχα σε πέντε προσπάθεια για δύο πόντους. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και τα 2 ριμπάουντ μαζί με την ντουζίνα των τελικών πασών του, τότε προκύπτουν οι 36 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Αν σκεφτεί κανείς πως ο Άλφα Ντιαλό με την σπουδαία εμφάνισή του στη νίκη της Μονακό επί της Μιλάνο και ο Ουέιντ Μπάλντουιν, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού, έφθασαν με το... ζόρι τους 26 βαθμούς έκαστος (στο σύστημα αξιολόγησης), τότε ο Ταμίρ Μπλατ ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από κανέναν. Κι ας υπάρχουν στη λίγκα πιο δελεαστικοί γκαρντ, παίκτες που έχουν ξεπεράσει το όριο του σταρ, δεκάδες (αν όχι... εκατοντάδες) πιο καλά αμειβόμενοι από αυτόν.