Καμπανάκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Team USA έχασε δύο φορές από ομάδα επιλέκτων στο Λας Βέγκας

Καμπανάκι για το Παγκόσμιο Κύπελλο: Η Team USA έχασε δύο φορές από ομάδα επιλέκτων στο Λας Βέγκας

Χρήστος Τσάλτας 08:40 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 14.08.2024

Η Team USA προετοιμάζεται στο Λας Βέγκας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο τα μηνύματα δεν είναι και τα πλέον ενθαρρυντικά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του Στιβ Κερ.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η Team USA που θα βρεθεί στις Φιλιππίνες τον Αύγουστο δεν θα έχει πολλές ομοιότητες με την ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σταρ πρώτης γραμμής όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο Ντέβιν Μπούκερ, ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Μπαμ Αντεμπάγιο δεν υπάρχουν στο προσκλητήριο του Στιβ Κερ, που προσπαθεί να κάνει ένα σύνολο 12 ταλαντούχων παικτών να γίνει ομάδα το συντομότερο δυνατό.

Το εγχείρημα για τον έμπειρο προπονητή είναι απαιτητικό, αλλά ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται. Παρ' όλα αυτά, τα πρώτα μηνύματα δεν είναι και τα πλέον ενθαρρυντικά.

Η Team USA έδωσε δύο «εσωτερικά διπλά» στο Λας Βέγκας, με ομάδα επιλέκτων, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονταν οι Τζέιλεν Γκριν, Κέιντ Κάνινγχαμ, Κίγκαν Μάρεϊ, αλλά και οι Λάνγκστον Γκάλογουεϊ, Έρικ Μίκα, Τζον Τζένκινς. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει και στα δύο «διπλά», διάρκειας 10 λεπτών το καθένα, η επίλεκτη ομάδα που βρέθηκε στη Νεβάδα, σε ένα μήνυμα άκρως ανησυχητικό για τη συνέχεια.

Η ομάδα του Στιβ Κερ, που είναι αντίπαλος της Εθνικής στη φάση των ομίλων στη Μανίλα, θα βασιστεί πολύ στην ποιότητα παικτών όπως ο Άντονι Έντουαρντς, ο Τζέιλεν Μπράνσον και ο Μάικαλ Μπρίντζες, όμως για την ώρα αυτό που γίνεται σαφές είναι πως χρειάζεται χρόνο, ώστε το σύνολο να γίνει ομάδα που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο από χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Αυστραλία και ο Καναδάς.

Tags: