Το μέλλον είναι εδώ: Η νέα Team USA θα εξαφανίσει όλες τις προηγούμενες!

Το μέλλον είναι εδώ: Η νέα Team USA θα εξαφανίσει όλες τις προηγούμενες!

Ευτυχία Οικονομίδου 16:54 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 08.07.2024

Η ομάδα κάτω των 17 ετών της εθνικής των ΗΠΑ προκαλεί τον… τρόμο σε όποιον αντίπαλο βρει μπροστά της και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει δείξει τα «δόντια» της κερδίζοντας με μέσο όρο διαφορά 67 (!) πόντων κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο κόντρα στην Ιταλία.

Μπορεί το βλέμμα όλου του μπασκετικού φίλαθλου κοινού να έχει στραφεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Έλληνες να έχουν επικεντρωθεί στην πρόκριση της Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη νίκη στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όμως δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο το τί έχει κάνει η εθνική ομάδα ΗΠΑ κάτω των 17 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Τουρκία.

Οι μικροί της άλλης πλευράς του Ατλαντικού φαίνονται έτοιμοι να πάρουν τα σκήπτρα της Team USA που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη στην φετινή Ολυμπιάδα. Μπορεί ο Στιβ Κερ να έχει στην διάθεσή του τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Ντέιβις και Καουάι Λέοναρντ και να βρίσκεται στην θέση του απόλυτου φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όμως από πίσω ακολουθεί μία νέα γενιά φρέσκια και έτοιμη να αρπάξει ευκαιρίες.

Οι νέοι του Σάρμαν Ουάιτ έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις ήδη από την φάση των ομίλων τερματίζοντας πρώτοι ξεπερνώντας με περίσσια άνεση τη Γαλλία, τη Νέα Γουινέα και την Κίνα. Αποκορύφωμα ήταν η νίκη στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Ιταλία, όπου κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, αλλά έτσι κι αλλιώς κάποια πράγματα είναι άξια προσοχής στη μέχρι τώρα διαδρομή τους.

Καταρχάς και στις επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει έως τώρα δεν έχουν νικήσει με διαφορά κάτω από 50 πόντων με μοναδικές εξαιρέσεις το ματς της πρεμιέρας κόντρα στους Γάλλους (104-81) και τον τελικό απέναντι στην Ιταλία (129-88). Η Team USA U17 έχει πατήσει γκάζι κι έχει πάρει πραγματικά… φωτιά και δεν έχει ξανακοιτάξει πίσω της.

Μάλιστα, κόντρα στις Φιλιππίνες τα αστέρια από την Αμερική κόντεψαν να νικήσουν με διαφορά 100 (!) πόντων μένοντας εν τέλει στους… απλούς 96 (141-45). Τι να πει κανείς γι’ αυτά τα παλικαράκια που φαίνεται να έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους με τα καλύτερα να έρχονται;

  • ΗΠΑ – Γαλλία 104-81
  • Νέα Γουινέα – ΗΠΑ 49-124
  • Κίνα – ΗΠΑ 62-146
  • Φιλιππίνες – ΗΠΑ 45-141
  • ΗΠΑ – Καναδάς 111-60
  • Νέα Ζηλανδία – ΗΠΑ 65-145
  • Ιταλία - ΗΠΑ 88-129

Όλη η λάμψη έχει πέσει και δικαίως στον Κάμερον Μπουζ, που αγωνίζεται για την εθνική του ομάδα μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Κάρλος. Ο Κάμερον είναι αδιαμφισβήτητα το φαβορί για το βραβείο του MVP της διοργάνωσης και μάλιστα και στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει με την Τeam USA μετράει 13 νίκες με 8 double double.

Μάλιστα τα δύο αγόρια είναι δείγμα πως το μήλο θα πέσει κάτω από τη... μηλιά, αφού ο πατέρας τους ήταν πρωταθλητής του κολεγίου του Duke το 2001 ονόματι Κάρλος Μπούζερ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη ένα αστέρι που λάμπει σε αυτή την ομάδα είναι ο Έι Τζέι Ντιμπάντσα με μέσο όρο 14.2 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, που αποτελεί σύμφωνα με τις προβλέψεις το no 1 του NBA Draft του 2026.

Φαίνεται λοιπόν, πως οι νέοι των ΗΠΑ είναι εδώ και είναι έτοιμοι να βγουν ξανά μπροστά διεκδικώντας για έβδομη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο. Κατάφεραν και το κέρδισαν και το μέλλον είναι μπροστά τους. Επτά σερί χρυσά δεν είναι κι άσχημα!