Kάμερον Τέιλορ-Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς: Από ρολίστες σε... απόλυτους πρωταγωνιστές (vids)

Kάμερον Τέιλορ-Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς: Από ρολίστες σε... απόλυτους πρωταγωνιστές (vids)

Απόστολος Μαυράκης 22:54 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 23.09.2024

Οι Κάμερον Τέιλορ και Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς αναδείχθηκαν MVP του Ισπανικού και του Ιταλικού Super Cup αντίστοιχα, κάνοντας την παρουσία τους κάτι παραπάνω από... αισθητή.

Το βράδυ της Κυριακής 22/9, διεξήχθησαν οι τελικοί των Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ιταλίας. Η Μάλαγα θριάμβευσε επί της Ρεάλ με 80-90, με την ίδια να είναι μπροστά στο σκορ από την αρχή ως και το τέλος του παιχνιδιού, ενώ η Ολίμπια Μιλάνο επικράτησε σε παράταση-«θρίλερ» επί της Βίρτους Μπολόνια με 98-96.

Αν και οι δύο νικήτριες ομάδες απαρτίζονται από παίκτες-σταρ, οι οποίοι συνηθίζουν να καταγράφουν υψηλές επιδόσεις, MVP στους αυτούς τελικούς αναδείχθηκαν δύο «ρολίστες», οι οποίοι... αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση και να πρωταγωνιστήσουν.

Κάμερον Τέιλορ: Ο... γυρολόγος που επιτέλους στεριώνει

Στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, ξεχώρισε ο Αμερικανός Κάμερον Τέιλορ. Ο ίδιος είναι 29 χρονών και αγωνίζεται στις θέσεις του «2» και του «3», ύψους σχεδόν 2 μέτρων. Ο Τέιλορ έχει διαγράψει πορεία... «γυρολόγου», έχοντας αλλάξει 10 ομάδες σε 8 χρόνια καριέρας.

Ο ίδιος ωστόσο φαίνεται να βρίσκει σιγά-σιγά το «λιμάνι» του στην Μάλαγα, αφού πάει να γίνει η πρώτη ομάδα στην καριέρα του στην οποία θα παραμείνει για δεύτερη σερί σεζόν. Τα πρώτα του χρόνια ο Τέιλορ αγωνίστηκε στην πρώτη και την δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, πριν μεταφερθεί στην Ουγγαρία και την PVSK την σεζόν 2018/2019.

Εκεί ο Τέιλορ, διένυσε την καλύτερή του περίοδο με 19.2 πόντους, 8.1 ασίστ, 3.9 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι, εξασφαλίζοντάς του καλύτερα μπασκετικά «μονοπάτια». Τις επόμενες δυο σεζόν ο Τέιλορ επέστρεψε στην Γερμανία, συνεχίζοντας να καταγράφει υψηλούς μέσους όρους και κάπως έτσι εξασφάλισε την πρώτη του μεταγραφή σε... ευρωλιγκάτη ομάδα το 2021.

Η «πόρτα» της Μακάμπι Τελ-Αβίβ άνοιξε για τον εκρηκτικό γκαρντ, με την οποία ωστόσο στην Euroleague δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, έχοντας μόλις 2,7 πόντους σε 14 λεπτά παιχνιδιού ανά αγώνα. Ο ίδιος ξαναβρήκε τον εαυτό του τις δυο επόμενες χρονιές σε Στρασβούργο και Τζιρόνα, ενώ από το καλοκαίρι του 2023 αγωνίζεται στην Μάλαγα, όπου αν και έχει περιορισμένη συμμετοχή, φαίνεται να έχει βρει τον ρόλο του και να είναι καλά με αυτό.

Μπορεί βέβαια στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με την Μούρθια να είχε μόλις 6 πόντους, ωστόσο οι 22 του πόντοι, μαζί με τα 6 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ του στον τελικό έδειξαν πως ο ίδιος μπορεί να σταθεί σε σημαντικά παιχνίδια και μάλιστα κόντρα σε υπερομάδες όπως η Ρεάλ. Ο Τέιλορ μάλιστα, είχε ήδη 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, γεγονός που «ευθύνεται» κατά μεγάλο ποσοστό για την κατάκτηση του τροπαίου από την Μάλαγα.

Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς: Από την αφάνεια στο προσκήνιο

Στην γειτονική Ιταλία, MVP του Σούπερ Καπ αναδείχθηκε ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ολίμπια Μιλάνο, μπορεί να μην έχει περάσει από τόσα «κύματα» στην καριέρα του όπως ο Τέιλορ, παρόλα ούτε εκείνος είχε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια ομάδα.

Ξεκινώντας την επαγγελματική του σεζόν επίσης από το 2016, ο Ντιμιτρίεβιτς έμεινε για 5 σεζόν στην Γιουβεντούτ Μπανταλόνα, όπου εκεί ξεχώρισε την τελευταία του χρονια, με τους 10 πόντους και τις 3 ασίστ που είχε ως μέσο όρο. Η χρονιά αυτή, έπαιξε μεγάλο ρόλο για την μεταγραφή του την επόμενη χρονιά στην Βαλένθια.

Εκεί ωστόσο δεν συνέχισε με την ίδια «φόρα» που είχε πάρει φεύγοντας από την Γιουβεντούτ. Για τις επόμενες δυο χρονιές αγωνίστηκε στην Ούνικς Καζάν και στο τέλος τη προηγούμενης χρονιάς οι μέσοι όροι του προκαλούσαν... αμόκ.

Ματσάρα στην Ιταλία και το Σούπερ Καπ στην Αρμάνι Μιλάνο που «ξέρανε» τη Βίρτους στην παράταση
EUROLEAGUE

21:24 - 22.09.2024

Ματσάρα στην Ιταλία και το Σούπερ Καπ στην Αρμάνι Μιλάνο που «ξέρανε» τη Βίρτους στην παράταση

Η Αρμάνι Μιλάνο αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει», επέστρεψε από το -16 που έχανε από τη Βίρτους Μπολόνια και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας στην παράταση, με 98-96.

Ο Ντιμιτρίεβιτς σε 35 παιχνίδια με την Ούνικς, ολοκλήρωσε την σεζόν 2023/2024 με 19 πόντους, 6,6 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ, σουτάροντας μάλιστα με το εντυπωσιακό 44,6% από το τρίποντο. Η χρονιά αυτή, του εξαργύρωσε την πρώτη του μεταγραφή σε ομάδα επίπεδου Euroleague.

Η Ολίμπια Μιλάνο επέλεξε τον Ντιμιτρίεβιτς ως τον βασικό της playmaker και μέχρι στιγμής φαίνεται να δικαιώνεται. Οι 14 πόντοι του στον ημιτελικό του Ιταλικού Σούπερ Καπ με την Βενέτσια και οι 16 στον τελικό με την Βίρτους, αποτελούν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά δείγματα για την φετινή πορεία του καινούργιου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας του Μιλάνου.