Τέιτουμ για την λιγοστή συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο Μαζούλα ήταν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου»

Ο Τέιτουμ με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες του 2024 - Φωτ. IMAGO

Τέιτουμ για την λιγοστή συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο Μαζούλα ήταν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος του κόσμου»

Απόστολος Μαυράκης 18:19 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 25.09.2024

Ο Τζέισον Τέιτουμ μίλησε στην media day των Σέλτικς για την περιορισμένη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πράγμα που... χαροποίησε ιδιαιτέρως τον προπονητή του, Τζο Μαζούλα.

Ο Τζέισον Τέιτουμ αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές για την φετινή επιτυχημένη χρονιά των Μπόστον Σέλτικς, φέρνοντας το πολυπόθητο τρόπαιο «Larry O'Brien» στην Βοστώνη μετά από 16 χρόνια «ξηρασίας». Βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την συμβολή του 26χρονου σταρ στο 5ο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Team USA, αφού ο Στιβ Κερ δεν του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στους 6 αγώνες των ΗΠΑ.

Ο Τέιτουμ μάλιστα μίλησε για αυτήν την κατάσταση κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην media day των Μπόστον Σέλτικς, ενώ αναφέρθηκε και στην... θετική αντίδραση του προπονητή του στην Βοστώνη, Τζο Μαζούλα, όσον αφορά την λιγοστή συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για το γεγονός πως δεν αναδείχθηκε εκείνος MVP των τελικών, αλλά ο Τζέιλεν Μπράουν. Πιο συγκεκριμένα, ο Τέιτουμ δήλωσε τα εξής:

Τέιτουμ: «Προφανώς, ήθελα να συνεισφέρω περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση»
NBA

21:07 - 29.08.2024

Τέιτουμ: «Προφανώς, ήθελα να συνεισφέρω περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση»

Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν πτοείται από το γεγονός ότι είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και τοποθετήθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Μίλησα πολύ με τον Τζό. Ήταν πιθανότατα ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο που δεν αναδείχθηκα MVP των τελικών και που δεν έπαιξα καθόλου σε 2 παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό ήταν κάπως παράδοξο, αλλά άμα γνωρίζεις τον Τζο, αυτό βγάζει νόημα».

Προφανώς και ο Μαζούλα... έτριβε τα χέρια του, όχι γιατί είναι κάποιου είδους... hater του Τέιτουμ, αλλά προφανώς γιατί τέτοιες «δυσκολίες» δίνουν στους παίκτες κίνητρο να διεκδικήσουν παραπάνω πράγματα. Σε σχετική ερώτηση βέβαια που έγινε στον Τέιτουμ, ο ίδιος απάντησε τα παρακάτω:

«Αν χρειάζομαι κίνητρο για την νέα σεζόν; Όχι, δεν θα έδινα σε κάποιον τα εύσημα για τον τρόπο που μου έδωσε κίνητρο να μπω στην καινούργια σεζόν. Ήταν μια μοναδική συνθήκη, κάτι που δεν έχω ξαναβιώσει ποτέ στην καριέρα μου, αλλά πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Ερχόμουν έχοντας κερδίσει το πρωτάθλημα, ήμουν στα καλύτερά μου, είχα μόλις γίνει το εξώφυλλο του καινούργιου NBA 2K και είχα υπογράψει νέο συμβόλαιο και μετά συνέβη αυτό.

Δεν έχω βρει αυτόν τον λόγο, αλλά όποιος κι αν είναι, σίγουρα συνέβη για αυτόν τον λόγο. Αλλά ήταν ωραία εμπειρία. Κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα το δεύτερό μου. Ήμουν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει μπάσκετ σε καθημερινή βάση, έχτισα μερικές φιλικές σχέσεις και είχα την ευκαιρία να φέρω την οικογένεια μου και να απολαύσουμε μαζί την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπότε, όλο αυτό ήταν σίγουρα υπέρ μου».

O Τζέισον Τέιτουμ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ιστορία - Η λίστα με τους... Μίδες του NBA
NBA

08:30 - 02.07.2024

O Τζέισον Τέιτουμ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ιστορία - Η λίστα με τους... Μίδες του NBA

Οι πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται εδώ και ώρες σε καθεστώς πώλησης, έκαναν επέκταση συμβολαίου του Τζέισον Τέιτουμ. Του έδωσαν 315 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια και τη στιγμή που συμφώνησε έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος στην ιστορία του NBA.

Σε 4 παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα σε 17,7 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ο Τέιτουμ μέτρησε 5,3 πόντους, ίδιο αριθμό ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1 κλέψιμο και μισή τάπα, ενώ εντός πεδιάς σούταρε με το ποσοστό του 38,1% (8/21 προσπάθειες), με 0/4 τρίποντα.

Από την άλλη, αν και ο Τζέιλεν Μπράουν του «έκλεψε» το βραβείο του MVP των τελικών, ο Τέιτουμ πρωταγωνίστησε με τους «Κέλτες» στα playoffs, μετρώντας 25 πόντους, 9,7 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ και 1,1 κλέψιμο ανά παιχνίδι σε 19 συνολικά αγώνες. Τέλος, ο μέσος όρος συμμετοχής του Τέιτουμ στα παιχνίδια αυτά ήταν υπερδιπλάσιος από τον αντίστοιχο χρόνο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μένοντας κατά μέσο όρο για 40 λεπτά στο παρκέ.