Συνάντηση... κορυφής στη Ρόδο: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε μία μάχη τίτλου - Πότε και που θα δείτε τον τελικό του Super Cup
i

Κώστας Σλούκας, Άλεκ Πίτερς / © IMAGO

Συνάντηση... κορυφής στη Ρόδο: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε μία μάχη τίτλου - Πότε και που θα δείτε τον τελικό του Super Cup

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 29.09.2024

Το βράδυ της Κυριακής (29/9, 20:30, ΕΡΤ3) στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, οι δύο «αιώνιοι», ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για το ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο του Super Cup. Λίγες ώρες νωρίτερα (16:45, ΕΡΤ) το... μενού περιλαμβάνει τον «μικρό τελικό» ανάμεσα σε Περιστέρι και Άρη.

Πέρσι, συναντήθηκαν μία ντουζίνα φορές. Αναμετρήθηκαν στα πιο κρίσιμα σημεία της σεζόν και ο καθένας πήρε από έξι νίκες. Κάποιες έδωσαν τίτλο και κάποιες έδωσαν πρεστίζ ή έστω... ψυχολογία. Το βράδυ της τελευταίας Κυριακής του Σεπτεμβρίου (29/9, 20:30, ΕΡΤ3), ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν για πρώτη φορά φέτος, αλλά σε καμία περίπτωση για τελευταία. Είναι σχεδόν απίθανο να μην αναμετρηθούν τουλάχιστον άλλες 10 φορές, αλλά τώρα είναι η ώρα για το πρώτο... αίμα!

Στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας, στη Ρόδο, εκεί όπου για τρίτη διαδοχική χρονιά το Super Cup, αφού πρώτα ο Ολυμπιακός (έστω και δύσκολα) ξεμπέρδεψε με το Περιστέρι και ο Παναθηναϊκός έκανε ένα είδος επίδειξης δύναμης κόντρα στον Άρη, προκρίθηκαν στον τελικό και τώρα το... πράγμα σοβαρεύσει.

Βεζένκοφ: «Ο τίτλος δίνει ψυχολογία, ειδικά όταν παίζουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι σπουδαία ομάδα» (vid)
STOIXIMAN SUPER CUP

23:32 - 28.09.2024

Βεζένκοφ: «Ο τίτλος δίνει ψυχολογία, ειδικά όταν παίζουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι σπουδαία ομάδα» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοφ έδωσε το σύνθημα για νίκη των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Stoiximan Super Cup κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του στο αξιόμαχο Περιστέρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» τις προηγούμενες δύο χρονιές, στο ίδιο μέρος, πανηγύρισαν ισάριθμους τίτλους -σχεδόν τέτοια εποχή- και τώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θέλουν να τριτώσει το δικό τους το καλό. Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ, Κίναν Έβανς ως τραυματίες δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα, όπως και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είναι εκτός των διαθέσιμων ξένων.

Για τον Παναθηναϊκό, την ίδια συνθήκη με τον ΜακΚίσικ ζει και ο Τσεντί Οσμάν, ενώ ο κόουτς Εργκίν Αταμάν δεν έχει στη διάθεσή του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος πονάει στο χέρι, ενώ ο Λορέντζο Μπράουν δεν έπαιξε στον ημιτελικό και δεν θα παίξει ούτε στον τελικό, μιας και ο πρόσφατος τραυματισμός του τον έχει αφήσει πίσω σε επίπεδο φυσικής ετοιμότητας.