H Τενερίφη και ο βιονικός Μαρσελίνιο: Στα 41 του υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο
i

© fiba

H Τενερίφη και ο βιονικός Μαρσελίνιο: Στα 41 του υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο

Γιώργος Γαβριλάκης 15:26 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 12.07.2024

Μέχρι το καλοκαίρι του 2026 επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ισπανική Τενερίφη ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο οποίος όταν θα μείνει ξανά ελεύθερος θα είναι 43ων ετών!

Έχει μπει για τα καλά στα δεύτερα... άντα της ζωής του κι ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, όχι μόνο παραμένει πρωταγωνιστής στα γήπεδα με τη φανέλα της Τενερίφης, αλλά προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ο ηγέτης και ο καθοδηγητής της Βραζιλίας.

Όταν γυρίσει από το Παρίσι, αφού πρώτα πάρει μερικές μέρες άδεια για να ξεκουραστεί, θα επιστρέψει στην Τενερίφη. Στην ομάδα που πέρσι κατέκτησε το Basketball Champions League και ήταν ο MVP του Final Four που διοργανώθηκε στη Σερβία -παρουσία και του Περιστερίου. Τώρα επέκτεινε τη συνεργασία του μαζί της μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Τότε που θα έχει κλείσει τα 43 του χρόνια, παρόλα αυτά έχει ακόμα αρκετό... καύσιμο στο ντεπόζιτο.

ΜVP ετών 41: Ούτε ο Τζαμπάρ, ούτε ο ΛεΜπρόν, μόνο ο Μαρσελίνιο (vids)
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

16:53 - 27.04.2024

ΜVP ετών 41: Ούτε ο Τζαμπάρ, ούτε ο ΛεΜπρόν, μόνο ο Μαρσελίνιο (vids)

Λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πρώτα του γενέθλια και μία μέρα πριν αγωνιστεί με την Τενερίφη στον τελικό του Basketball Champions League, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας βραβεύθηκε ως πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και το κατόρθωμά του αυτό, σε αυτή την ηλικία, αποτελεί κάτι το ανεπανάληπτο...

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, γεννημένος στις 25 Μαΐου του 1983 στο Σάο Πάολο, αγωνίζεται επαγγελματικά από τις αρχές του 21ου αιώνα (2001). Όταν έφυγε από τη Βραζιλία για να κάνει διεθνή καριέρα, πήγε στην Ισπανία. Αρχικά για την Μπανταλόνα, μετά για την Μπιλμπάο και αργότερα (μετά το πέρασμά του από την Ιταλία για την Φορτιτούντο Μπολόνια) για την Μπασκόνια, την Μπαρτσελόνα και από το 2019 εμφανίζεται με την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά.

Έχει παίξει επίσης για δύο σεζόν στο NBA με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2015-2017) και συνολικά 76 ματς (3,9 πόντοι και 3,1 ασίστ μέσο όρο) και στην πραγματικότητα με τις επιδόσεις του στην ηλικία του, γράφει μία ανεπανάληπτη ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Την σεζόν 2023-24 ο Μαρσελίνιο κατέγραψε στη στατιστική του στο πρωτάθλημα (Liga Endesa) 14,2 πόντους και 6,4 ασίστ μέσο όρο στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Στο FIBA Champions League ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός: 16,4 πόντοι, 7,9 ασίστ και 3,2 ριμπάουντ. Η Τενερίφη δεν ήθελε με τίποτα να τον... χάσει, ενώ και ο ίδιος με τέτοιες επιδόσεις και τόση αντοχή δεν έχει σκεφτεί καν να σταματήσει από τώρα το μπάσκετ.