Η Τενερίφη συμφώνησε με τον Γκάι για νέο συμβόλαιο, υπάρχει Euroleague out, λόγω Ρεάλ!

Η Τενερίφη συμφώνησε με τον Γκάι για νέο συμβόλαιο, υπάρχει Euroleague out, λόγω Ρεάλ!

Γιάννης Πάλλας 17:29 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 29.05.2024

Ο Κάιλ Γκάι πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Τενερίφη και συμφώνησε να υπογράψει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά έχοντας όμως μέσα ως όρο το Euroleague out

Μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό AKTOR την Πρωτοχρονιά του 2024 ο Κάιλ Γκάι συμφώνησε με την Τενερίφη και επέστρεψε στην Liga Endesa.

Ο Αμερικανός γκαρντ από την πρώτη στιγμή «έδεσε» με την ομάδα και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της καλοδουλεμένης «μηχανής» του Τσους Βιντορέτα.

Οι εμφανίσεις του Κάιλ Γκάι ήταν εκπληκτικές και αποτυπώνονται σε αριθμούς τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στο Basketball Champions League, όπου έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από τη Μάλαγα.

Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησαν οι συζητήσεις της διοίκησης της Τενερίφης με την πλευρά του παίκτη. Από τη στιγμή που είχε σημαντικό ρόλο ο παίκτης ήταν πρόθυμος να συζητήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Έβαλε ωστόσο έναν όρο για να υπογράψει. Να υπάρχει option out για την Euroleague, έτσι ώστε εάν βρεθεί μια ομάδα από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της να μπορεί να αποχωρήσει.

Μάλιστα, πριν ακόμη βάλει την υπογραφή του φέρεται να εμφανίστηκε η Ρεάλ, η οποία θέλει να του δώσει τη νέα χρονιά έναν ρόλο, όπως εκείνος του Τζέισι Κάρολ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Γκάι είναι ο «δολοφόνος με το χαμόγελο» που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα μόνος του!

Αυτό το έχει διαπιστώσει από τις εμφανίσεις του (στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει 14.29 πόντους μέσο όρο σε 17 αγώνες, 1.65 ριμπάουντ και 2.18 ασίστ σε 21.2 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο BCL είχε 21.55 πόντους μέσο όρο, 2.36 ριμπάουντ και 2.73 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής) ο Τσους Ματέο και γι’ αυτό φαίνεται πως θα αποτελέσει ένα από τα θέματα ενίσχυσης της «βασίλισσας» για τη νέα σεζόν.

Πάντως, η Τενερίφη έκανε την κίνηση της και πέτυχε να συμφωνήσει με τον παίκτη για την παραμονή του στην ομάδα εκτός και αν η Ρεάλ κάνει χρήση του option out και πληρώσει για να τον αποκτήσει.

Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα, καθώς ο Κάιλ Γκάι αποτελεί έναν παίκτη σημείο αναφοράς για την Τενερίφη τη φετινή σεζόν, παρότι εντάχθηκε στον Σύλλογο από την Πρωτοχρονιά.