Θυμήθηκε το παρελθόν ο Τεοντόσιτς: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να με ξεφορτωθεί...»

Μίλος Τεόντοσιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Θυμήθηκε το παρελθόν ο Τεοντόσιτς: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να με ξεφορτωθεί...»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 22:44 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 24.09.2024

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε για τις μέρες που ήταν στον Ολυμπιακό.

Στο podcast του Έντιν Άντβιτς, «X&Os chat» φιλοξενήθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο τρομερός Σέρβος γκαρντ, ο οποίος έχει περάσει και από τη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μίλησε για το πως παίρνει... αυτοπεποίθηση και κάνει αυτές τις ιδιαίτερες κινήσεις στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στις μέρες που φορούσε τα «ερυθρόλευκα» και τις φήμες που υπήρχαν, ότι οι Πειραιώτες δεν τον θέλανε στην ομάδα.

Ο Τεόντοσιτς ανέφερε: «Δεν θεωρούσα τον εαυτό μου υπερβολικά μεγάλο ταλέντο. Είμαι ταλαντούχος, ξέρω ότι παίζω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά στη γενιά μου υπήρχαν πολλοί περισσότεροι ταλαντούχοι παίκτες μέχρι κάποια ηλικία».

Για το πού παίρνει τόσο κουράγιο και αυτοπεποίθηση για τις κινήσεις που κάνει στο γήπεδο: «Ξεκινά όταν είσαι μικρότερος, όταν είσαι 10, 11, 12 χρονών, όταν έχεις έναν προπονητή που καταλαβαίνει ότι έχεις δει έναν σκύλο που, αν και δεν πέρασε, ξέρει ότι όταν είσαι μεγαλύτερος, όταν γίνε πιο δυνατός, θα περάσει. Το ανέχτηκαν αυτό για μένα, οπότε όταν μεγάλωσα είχα το θάρρος να προσπαθήσω, γνωρίζοντας ότι δεν θα με αντικαθιστούσαν αν έκανα λάθος. Φυσικά, αν το κάνω τρεις φορές, θα αντικαθιστούσα τον εαυτό μου. Νομίζω ότι ξεκινάει από τις νεότερες επιλογές, όπου με αφήνουν να το κάνω».

Για τον Ολυμπιακό: «Με έφερε ο Γκέρσον, και μετά ήρθε ο Γιανάκης που είχε το δικό του σύστημα. Έπαιξα επίσης αρκετά για κάποιο 20χρονο. Δεν χωρούσαμε καθόλου και ήθελαν να με στείλουν δανεικό... Μετά ήρθε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και η Σλοβενία, όπου έμεινα τη μια μόνος, την άλλη μόνος, και υπήρχαν φήμες ότι ήθελαν να ξεφορτωθούν. από εμένα, και μετά από εκείνο το παιχνίδι, άλλαξαν τα πάντα. Επέστρεψα στον Ολυμπιακό με πολύ μεγαλύτερα δικαιώματα, ήξερα ότι δεν θα με αντικαταστήσουν με το πρώτο λάθος και είναι πιο εύκολο να παίζεις σε υψηλό επίπεδο έτσι».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τεόντοσιτς συνεχίζει με τον Ερυθρό Αστέρα σε επίπεδο Euroleague.