Ο Κολοσσός παίζει το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του - Κόντρες για Άρη στο Eurocup και για ΠΑΟΚ και Μαρούσι στο Europe Cup
i

ⓒ Intime

Ο Κολοσσός παίζει το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς της ιστορίας του - Κόντρες για Άρη στο Eurocup και για ΠΑΟΚ και Μαρούσι στο Europe Cup

Sportal newsroom 09:30 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 16.10.2024

Στη Ρόδο ο Κολοσσός υποδέχεται την Τενερίφη για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions League και κόβει ευρωπαϊκή κορδέλα στο κλειστό της «Καλλιθέας». Ο ΠΑΟΚ και το Μαρούσι έχουν υποχρεώσεις στο FIBA Europe Cup, ενώ το Άρης υποδέχεται την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το EuroCup.

Μετά την εκπροσώπηση από τον Ολυμπιακό, που νίκησε στο ΣΕΦ την Μιλάνο και τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε στην Γαλλία από την Παρί, τέσσερις ελληνικές ομάδες παίρνουν... ευρωπαϊκή θέση μάχης, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν, εκεί όπου το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει (16/10, 18:00, Live Streaming FIBA/youtube) την Σαμπάχ για την δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup, εκεί όπου στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει των Νόρκεπινγκ Ντόλφινς.

Λίγο αργότερα, στις 19:30 (Cosmote Sport 4) τη... σκυτάλη θα πάρει ο Κολοσσός, όπου στη Ρόδο θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια του Basketball Champions League, Τενερίφη, σε μία σπουδαία δοκιμασία στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα στην ιστορία της ομάδας από το σμαραγδένιο νησί.

Ο Κολοσσός είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την δυναμική Σεντ Κεντέν, αλλά τώρα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας.

Στις 20:00 (Novasports Prime) ξεκινά και η αναμέτρηση του Άρη, που υποδέχεται την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την τέταρτη αγωνιστική του EuroCup, εκεί όπου οι Θεσσαλονικείς έχουν προς το παρόν μία νίκη και αρκετά αγωνιστικά και... εσωτερικά προβλήματα. Χωρίς τον Λευτέρη Μαντζούκα πλέον στη σύνθεση, οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να βρουν ρυθμό και κόντρα στους Ισραηλινούς θέλουν να ορίσουν το νέο ξεκίνημά τους.

Στο πρόγραμμα εμφανίζεται χρονικά τελευταίος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup αντιμετωπίζει στην Πυλαία την Πόρτο (20:15, ΕΡΤ3) και ψάχνει το «2 στα 2» στη διοργάνωση. Μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Λίμπουργκ, ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει τους Πορτογάλους με σκοπό να πάρει θέση οδηγούς από νωρίς στον όμιλο.