Θλίψη στο μπάσκετ: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού

Θλίψη στο μπάσκετ: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού

Sportal newsroom 09:22 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 14.08.2024

Στο πένθος βυθίστηκε το Ισραήλ, καθώς σε ηλικία 46 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Λιόρ Λούμπιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21 διετέλεσε βοηθός του Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Στο πένθος βυθίστηκε το μπάσκετ του Ισραήλ και όχι μόνο. Αυτό γιατί ο Λιόρ Λούμπιν «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, νικημένος από σοβαρή ασθένεια, την οποία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Ο Λούμπιν, που είχε αγωνιστεί στην Μακάμπι Τελ Αβίβ άφησε πίσω του μία σύζυγο, έναν γιο, αλλά και δύο κόρες.

Ο Λούμπιν αγωνίστηκε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν 2002/03 και το παιχνίδι του χαρακτηριζόταν από την έφεση που είχε στα κλεψίματα.

Παράλληλα σαν προπονητής ο Λούμπιν ήταν στενός συνεργάτης του Όντεντ Κάτας για πολλά χρόνια. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά και ένα κύπελλο, σε μια σεζόν που έκλεισε με double για το «τριφύλλι».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εξάλλου εξέφρασε με μήνυμα στα social media την οδύνη της για τον θάνατο του Ισραηλινού.

Στα χρόνια της καριέρας του εκτός από την Μακάμπι Τελ Αβίβ αγωνίστηκε σε Αζόμβας, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αλλά και στον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα του Ισραήλ.