Την τελευταία φορά που οι Καβς μπήκαν στα play offs χωρίς τον ΛεΜπρόν, ο Ντόνοβαν Μίτσελ μόλις είχε μάθει να περπατάει
i

Ντόνοβαν Μίτσελ / Photo by Jason Miller/Getty Images

Την τελευταία φορά που οι Καβς μπήκαν στα play offs χωρίς τον ΛεΜπρόν, ο Ντόνοβαν Μίτσελ μόλις είχε μάθει να περπατάει

Γιώργος Γαβριλάκης 12:27 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 14.08.2024

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς επιστρέφουν στην post season μετά το 2018, αλλά είναι η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που τα καταφέρνουν χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόστερ. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ δεν έχει αναμνήσεις από τα play offs του 1998, αφού τότε ήταν 1,5 χρονών.

O Ντόνοβαν Μίτσελ εντυπωσίασε στο ΝΒΑ από την πρώτη του μέρα στο πρωτάθλημα. Έκανε τους Τζαζ δελεαστικούς μετά από χρόνια, ενώ φέτος στην πρώτη του σεζόν στο Κλίβελαντ έχει αναβαθμίσει το παιχνίδι του και την αποτελεσματικότητα των Καβαλίερς. 

Ο ίδιος έχει μέσο όρο 27,5 πόντους, ενώ στις 2 Ιανουαρίου του 2023 έκανε ρεκόρ καριέρας με 71 πόντους κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. Το πιο ουσιώδες βέβαια είναι ότι έκανε τους Ιππότες του Οχάιο και πάλι πρωταγωνιστές της περιφέρειάς τους, για πρώτη φορά μετά το 2018 όταν και αποχώρησε οριστικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για να μετακομίσει στο Λ.Α. Εκείνη τη σεζόν οι Καβς είχαν φθάσει μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ όταν και «σκουπίστηκαν» (0-4) από τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. 

To πιο εντυπωσιακό πάντως, είναι πως την τελευταία φορά που το Κλίβελαντ έπαιξε στα play offs χωρίς τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ρόστερ, το ημερολόγιο έδειχνε 1998 και στην ομάδα πρωταγωνιστούσαν ο Σον Κεμπ, ο Ουέσλεϊ Πέρσον και ο Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας

Τότε, ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο νυν πρωταγωνιστής της ομάδας δηλαδή, ήταν 1,5 χρονών, αφού είναι γεννημένος στις 7 Σεπτεμβρίου του 1996. Τώρα, θα είναι αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στοχεύοντας μία μεγάλη πορεία στα play offs. Οι Καβαλίερς θα έχει σίγουρα πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο της post season και προσπαθεί να ξεπεράσει τους Σίξερς στο Νο 3 της Δύσης. Η Φιλαδέλφεια έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι την τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου και αυτή τη στιγμή έχει τρεις ήττες λιγότερες. 

Tags: