Μέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ - Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς

Μέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ - Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Καρατζάς

Sportal newsroom 15:13 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 30.05.2024

Ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ (τότε ΕΣΑΚ), Θόδωρος Καρατζάς, ο οποίος ήταν επικεφαλής όταν το ελληνικό πρωτάθλημα (Α1) έγινε επαγγελματικό, την Πέμπτη (30/5) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.

O άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με το επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚ (που αργότερα μετονομάστηκε σε ΕΣΑΚΕ) έφυγε από τη ζωή.

Ο Θόδωρος Καρατζάς άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 30 Μαϊου και πέραν από τους οικείους του βύθισε στο πένθος ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ.

Τις μέρες της προεδρία του Καρατζά το σπορ γνώρισε τεράστια άνθιση και αγωνιστικά και εμπορικά. Τη δεκαετία του '90 το εγχώριο πρωτάθλημα υπολογιζόταν ως ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη (αν όχι το κορυφαίο), ενώ τα έσοδα των ομάδων εκτοξεύτηκαν -κυρίως λόγω της είσοδου στο... παιχνίδι και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο θρύλος του ΝΒΑ, Μπιλ Ουόλτον (vids)
NBA

21:10 - 27.05.2024

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο θρύλος του ΝΒΑ, Μπιλ Ουόλτον (vids)

Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από τη ζωή ο 71χρονος Hall of Famer Μπιλ Ουόλτον, ο οποίος στην θαυμαστή καριέρα του στο ΝΒΑ κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα, ήταν ο MVP του 1978, κορυφαίος αμυντικός στο σύνολο της καριέρας του και ένας από τους πιο... χρωματιστούς τηλεσχολιαστές αγώνων τα τελευταία χρόνια.

Έμεινε στην θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ από το 1992 έως και το 2001, ενώ πριν από μερικά χρόνια επέστρεψε στο μπάσκετ, αρχικά ως επικεφαλής της διοίκησης του Χολαργού και ακολούθως του Κολοσσού Ρόδου, με τον οποίο ασχολούταν ενεργά και μάχιμα μέχρι την τελευταία του ανάσα.