Τι ισχύει με τον «μπομπέρ» Μίχαϊλιουκ

Σβιατοσλάβ Μιχάιλιουκ

i

@Photo by Nic Antaya/Getty Images

Τι ισχύει με τον «μπομπέρ» Μίχαϊλιουκ

Χρήστος Τσάλτας 09:40 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 28.07.2023

Το όνομα του Σβιατοσλάβ Μίχαϊλιουκ βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες και το Sportal καταγράφει όλα τα δεδομένα μιας υπόθεσης που έχει έντονο... γαλανόλευκο χρώμα.

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Euroleague έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι περισσότερες εξ αυτών άλλωστε έχουν κινηθεί γρήγορα και έχουν καλύψει τα όποια κενά είχαν παρατηρηθεί στα ρόστερ τους, αναβαθμίζοντας σημαντικά το υπάρχον υλικό τους.

Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν και αρκετές εκκρεμότητες. Και όχι η αγορά του ΝΒΑ παραμένει ανοιχτή, τόσο παρουσιάζονται ευκαιρίες για παίκτες που μπορούν να έρθουν στα μέρη μας, να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τη διαφορά. Μια τέτοια περίπτωση είναι ένας άσος που έρχεται από την Ουκρανία, ο Σβιατοσλάβ Μίχαϊλιουκ.

Πρόκειται για έναν 26χρονο άσο που αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3 και αυτή τη στιγμή είναι free agent, καθώς οι Σάρλοτ Χόρνετς δεν του ανανέωσαν το συμβόλαιο. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε έχει πάρει την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Λέικερς, Πίστονς, Θάντερ, Ράπτορς και Νικς.

Αν μη τι άλλο στα 26 του χρόνια έχει ένα γεμάτο βιογραφικό ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, πέραν της παρουσίας του στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας στο Eurobasket 2022. Κάτι που έχει την εξήγησή του.

Ο 26χρονος άσος είναι απόφοιτος του Κάνσας και έχει μεγαλώσει με την αμερικανική νοοτροπία. Ως εκ τούτου, η απόλυτη προτεραιότητά του είναι να βρίσκεται στο ΝΒΑ όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί. Γι αυτό και το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπήρξαν ομάδες που ρώτησαν για το status του στη διάρκεια του Eurobasket, εκείνος τις έβαλε στον... πάγο, περιμένοντας πρόταση από το ΝΒΑ.

Κάτι που είναι αποφασισμένος να κάνει και τώρα. Όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι, που από την πρώτη στιγμή ήταν κάθετος και ξεκάθαρος πως δεν υπάρχει η δυνατότητα του υπερατλαντικού ταξιδιού, αλλά τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο κάθε ομάδα θα πρέπει να κάνει υπομονή.

Ανάμεσα σε αυτές είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, το όνομα του Μίχαϊλιουκ βρίσκεται στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ το αγωνιστικό του προφίλ ταιριάζει άψογα με την αγωνιστική φιλοσοφία του Έλληνα κόουτς. Για το λόγο αυτό και η περίπτωσή του έχει ξεχωρίσει, καθώς στον Ολυμπιακό βλέπουν τον Ουκρανό ως έναν παίκτη πρώτης γραμμής που θα αναβαθμίσει το υπάρχον υλικό με την παρουσία του.

Το περιφερειακό σουτ του Ουκρανού είναι σήμα κατατεθέν του και στα 19 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Σάρλοτ Χόρνετς στο φινάλε της σεζόν, άφησε υποσχέσεις, μετρώντας 10,6 πόντους και 40% έξω από την γραμμή των 7,25.

Ο Ολυμπιακός΄ομως δεν παίζει... μόνος για τον διεθνή Ουκρανό, καθώς από το εξωτερικό έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που συνδέει και τον Παναθηναϊκό με την περίπτωσή του. Το «τριφύλλι» ψάχνει έναν ακόμα παίκτη στη θέση 2 για να κλείσει το ρόστερ, έπειτα από τις μεταγραφές των Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Αλεκσάντερ Μπαλτσερόφσκι, με την φημολογία να είναι έντονη γύρω από το «τριφύλλι».

Τον τελευταίο λόγο όμως θα τον έχει ο παίκτης. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να περιμένει το ΝΒΑ. Δεν θα το κάνει για πάντα. Και από την στιγμή που θα πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως θα στρωθεί χαλί στα πόδια του προκειμένου να πειστεί να παίξει σε ομάδα της Euroleague. Δεν αποκλείεται δε, για τα... μάτια του να υπάρξει και κόντρα «αιωνίων». Οι επόμενες μέρες θα είναι βάλουν τα πράγματα σε τάξη και ο Αύγουστος θα είναι «καυτός», χάρη στην παρουσία του Μίχαϊλιουκ στην αγορά.