Η μοναδική φιγούρα του Τι Τζέι Σορτς ετοιμάζεται να λάμψει στην Euroleague: «Ήθελα να το κάνω με την Παρί!»
i

Τι Τζέι Σορτς / © IMAGO

Η μοναδική φιγούρα του Τι Τζέι Σορτς ετοιμάζεται να λάμψει στην Euroleague: «Ήθελα να το κάνω με την Παρί!»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:13 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 14.09.2024

Ο Τι Τζέι Σορτς αφού πρώτα κατέκτησε το EuroCup με την Παρί και σημάδεψε τη διοργάνωση με τη μορφή και το παιχνίδι του, τώρα ήρθε η ώρα ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ με μπόι στα 175 εκατοστά να εμφανιστεί στην Euroleague. Το καλοκαίρι είχε πολλές προτάσεις στα χέρια του, όπως ο ίδιος ενημέρωσε, αλλά επέλεξε να συνοδεύσει και να συντροφεύσει την ομάδα του Παρισιού και στη νέα ιστορική της στιγμή!

Αν και στη Λετονία ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία και στη Γερμανία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια του ως επαγγελματίας, ο Τι Τζέι Σορτς θα κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague με την Παρί.

Πέρσι, ο μικροκαμωμένος Αμερικανός γκαρντ των 175 εκατοστών και νατουραλιζέ στέλεχος της εθνικής ομάδας της Βορείου Μακεδονίας, οδήγησε τον σύλλογο από την πρωτεύουσα της Γαλλίας σε μία εντυπωσιακή πορεία μέχρι την κατάκτηση του EuroCup. Μιας διοργάνωσης μέσω της οποίας κατακτήθηκε το τρόπαιο, αλλά και το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ενώ τη σεζόν 2022-23 είχε κατακτήσει με την Ουλμ το Basketball Champions League της FIBA.

Ο Κάρλικ Τζόουνς νοιώθει απόλυτα έτοιμος: «Ξέρω τι θέλει από μένα ο Ομπράντοβιτς - Πάμε για μεγάλα πράγματα με την Παρτίζαν»
EUROLEAGUE

13:21 - 14.09.2024

Ο Κάρλικ Τζόουνς νοιώθει απόλυτα έτοιμος: «Ξέρω τι θέλει από μένα ο Ομπράντοβιτς - Πάμε για μεγάλα πράγματα με την Παρτίζαν»

Η Παρτίζαν έχει ξεκινήσει με... όραμα τη νέα σεζόν και ο Κάρλικ Τζόουνς αν και rookie στην Euroleague δηλώνει απόλυτα έτοιμος «για μία ξεχωριστή σεζόν», υπό τις οδηγίες ενός «μοναδικού προπονητή», όπως χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

O Σορτς μίλησε γι' αυτή την πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά του στο Basketball Sphere και παραδέχθηκε πως «στόχος μου ήταν η συμμετοχή μου στην Euroleague από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη και αντιλήφθηκα ποιο ήταν το επίπεδο». Επίσης, θεωρεί πως η αξία του «ανήκει σε αυτή τη διοργάνωση» και είναι ενθουσιασμένος «που θα εκπροσωπήσει την Παρί στο κορυφαίο επίπεδο».

Το καλοκαίρι πάντως, δεν ήταν δεδομένο πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της «πόλης του φωτός». Διότι, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και από άλλες ομάδες. Η σεζόν (2023-24) που έκανε ήταν πράγματι εντυπωσιακή και σε επίπεδο στατιστικής αποτυπώθηκε με τους 18 πόντους, τις 7,3 ασίστ, τα 3,4 ριμπάουντ και τα σχεδόν δύο κλεψίματα (1,9 για την ακρίβεια) που κατέγραψε σε μέσους όρους. Τελικά, «επέλεξα παρά το μεγάλο ενδιαφέρον ομάδων, να μείνω στην Παρί», είπε ο ίδιος για να συμπληρώσει πως «με την ομάδα και τον ρόλο μου νοιώθω πολύ καλά, έχουμε χημεία και ενθουσιασμό ως σύνολο».

Τέλος μίλησε και για την αλλαγή προπονητή. Ο Τόμας Ίσαλο αποχώρησε για μία θέση στο τεχνικό τιμ των Μέμφις Γκρίζλις και ο Τιάγκο Σπλίτερ ως πρώην σταρ της Euroleague (και του NBA) εμφανίζεται στον πάγκο των Παριζιάνων ως πρωτοεμφανιζόμενος στο προσκήνιο. «Ήταν σίγουρα μία έκπληξη όταν ο κόουτς Τόμας αποχώρησε, αλλά του εύχομαι τα καλύτερα. Το NBA είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη και για κάθε προπονητή, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτόν», δήλωσε για τον τέως κόουτς, ενώ για τον νυν αυτό που είχε να πει είναι πως «έχει χάρισμα στο να συνδέεται με τους παίκτες. Ξέρει το επίπεδο της Euroleague καλά, είναι νέος, φιλόδοξος και έχει πολλά να δείξει στο γήπεδο».