Ανρί και Πικέ το... γύρισαν στο μπάσκετ! (vid)
i

Χ / Matteo Andreani

Ανρί και Πικέ το... γύρισαν στο μπάσκετ! (vid)

Απόστολος Μαυράκης 23:29 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 06.10.2024

Ο Τιερί Ανρί και ο Ζεράρ Πικέ βρέθηκαν στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ένα εκ των δύο παιχνιδιών των Νάγκετς με τους Σέλτικς, ωστόσο οι δυο τους βρήκαν λίγο χρόνο για ένα... μονάκι!

Στις 4 και 6 Οκτωβρίου, το Άμπου Ντάμπι φιλοξένησε τους τρέχοντες πρωταθλητές του NBA, Μπόστον Σέλτικς, μαζί με τους αντίστοιχους του 2023, Ντένβερ Νάγκετς, για δυο παιχνίδια προετοιμασίας. Με την σεζόν του μαγικού κόσμου όλο και να πλησιάζει, πέραν των παικτών, αρχίζουν να... προετοιμάζονται και οι ίδιοι οι φίλοι της λίγκας.

Βέβαια, πέρα από ένα πρωτάθλημα μπάσκετ -και μάλιστα το κορυφαίο- το NBA αποτελεί και πόλο έλξης πολλών... εξεχουσών παρουσιών στα παιχνίδια του. Είναι ένα προϊόν με τεράστια κατανάλωση και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αθλητικές διοργανώσεις.

Αυτό το κράμα κορυφαίας ποιότητας θεάματος και προσωπικοτήτων, κινεί το ενδιαφέρον πολλών δημοσίων προσώπων, τα οποία ενίοτε δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα. Στα προαναφερθέντα παιχνίδια του Άμπου Ντάμπι, βρέθηκαν να τα παρακολουθήσουν και οι δύο πλέον παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Ζεράρ Πικέ και Τιερί Ανρί.

Οι δύο τους συνυπήρξαν μάλιστα από το 2008 έως και το 2010 στην Μπαρτσελόνα, ενώ η γενικότερη συμβολή τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα τεράστια. Ο Ανρί και ο Πικέ έδειξαν πως διατηρούν καλές σχέσεις παρά την βραχύχρονη συμβίωσή τους στην Καταλονία.

Αυτό βέβαια το απέδειξαν εμπράκτως, με ένα... μονάκι που αποφάσισαν να παίξουν στο γήπεδο του Άμπου Ντάμπι, πριν τον πρώτο αγώνα των Νάγκετς με τους Σέλτικς. Στο παραπάνω βίντεο του δημοσιογράφου Ματέο Αντρεάνι, φαίνονται δυο επιθέσεις του Ανρί και μια του Πικέ.

Ο Γάλλος επιθετικός φαίνεται να είναι ήδη οικείος με το παιχνίδι του NBA, αφού κυριολεκτικά «περπατάει» με την μπάλα, ωστόσο δύο σουτ που πήρε δεν τα έβαλε. Ο Πικέ, προερχόμενος από την «μπασκετομάνα» Ισπανία, έχει ένα πιο εκλεπτυσμένο στιλ παιχνιδιού, όμως για κακό δικό του δέχτηκε μεγαλοπρεπέστατη τάπα από τον Ανρί.

Λίγο μετά το μονό των δύο βετεράνων, οι πρωταθλητές Σέλτικς επικράτησαν με 103-107 των Νάγκετς και δυο μέρες οι «Κέλτες» επικράτησαν ξανά. Βέβαια αυτήν την φορά σκόραραν 130 ολόκληρους πόντους, δεχόμενοι μόλις έναν παραπάνω από το προηγούμενο παιχνίδι (104).

Η σεζόν του NBA είναι προ των πυλών και το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στο «σπίτι» των πρωταθλητών Σέλτικς, κόντρα στους Νικς, τα ξημερώματα (2:30) της 23ης του Οκτωβρίου. Οι Νάγκετς θα δώσουν το πρώτο τους ματς δυο μέρες μετά, υποδεχόμενοι τους Οκλαχόμα Θάντερ.