Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός σήκωσε... κούπα με Μπαρτζώκα!

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός σήκωσε... κούπα με Μπαρτζώκα!

Νίκος Καλαμπάκας 19:38 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 14.08.2024

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη είναι καλός οιωνός για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα!

21/3/2013. Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία για τη 12η αγωνιστική του top -16 της Euroleague.

Οι «πράσινοι» με κορυφαίους τους παίκτες τους Τσαρτσαρή, Διαμαντίδη και Ούκιτς δραπετεύουν από την έδρα της Ρεάλ με τη νίκη.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια για να ζήσει ο Παναθηναϊκός αυτό το συναίσθημα. Οι πράσινοι αποχαιρέτησαν τον Φεβρουάριο του 2024 με μια τρομερή εμφάνιση μέσα στην έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης και πέτυχαν τη σπουδαιότερη φετινή τους νίκη.

Ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη της φετινή ήττα στο «σπίτι» της, έκαναν «δήλωση» για τη συνέχεια της Euroleague και φυσικά άναψαν τη... φλόγα στο κοινό τους, το οποίο μετά την εμφάνιση της ομάδας στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, είχε αρχίσει να προβληματίζεται.

Πίσω στο 2013 τώρα. Αρχές άνοιξης ήταν οι πράσινοι «άλωσαν» την Μαδρίτη. Ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν τερμάτισε τρίτος στον όμιλό του, ενώ πρώτη ήταν η Ρεάλ (Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, η Ρεάλ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και οι πράσινοι στην 3η θέση).

Στην πορεία της διοργάνωσης η Ρεάλ αποκλείει στα Playoffs τη Μακάμπι, ενώ ο Παναθηναϊκός βγαίνει εκτός final 4 από την Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν συναντά στα playoffs την Εφές και την αποκλείει.

Στο Final Four του Λονδίνου πέφτει στον ημιτελικό πάνω στην ΤΣΣΚΑ την οποία είχε νικήσει την προηγούμενη σεζόν στον τελικό, κατακτώντας το τρόπαιο. Οι ερυθρόλευκοι θριαμβεύουν, παίρνουν την πρόκριση στον τελικό κι εκεί συναντούν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τελικό σκορ Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 100-88... Στον πάγκο του Ολυμπιακού καθόταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αυτός λοιπόν είναι ένας καλό οιωνός για τον Ολυμπιακό και για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις...

🔴Sportal Euroleague Show με Ζάλγκιρις - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής