Το 81% των παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν παίξει στα «παράθυρα»

Το 81% των παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν παίξει στα «παράθυρα»

i

©Intime

Το 81% των παικτών του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν παίξει στα «παράθυρα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:20 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 14.08.2024

Όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, είχαν από έναν τουλάχιστον παίκτη στα προκριματικά «παράθυρα»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA έχει σημαντική... ενίσχυση από τα «παράθυρα», καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες του αγωνίζονται στη διοργάνωση είχαν έστω έναν παίκτη στα προκριματικά!

Τα «παράθυρα» της FIBA τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ αυτό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την αλλαγή που έγινε στο καλεντάρι της Euroleague, το οποίο δεν θα συμπίπτει με τα ματς των Εθνικών ομάδων.

Παράλληλα, μέσα από τα προκριματικά, πολλοί παίκτες έχουν μπορέσει να ανεβούν επίπεδο, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ολοένα και περισσότεροι από τους αθλητές των «παραθύρων» φτάνουν στο σημείο να παίξουν στις «μεγάλες» Εθνικές ομάδες.

Τι εννοούμε με αυτό; Ας το εξηγήσουμε με αριθμούς.

Συγκεκριμένα, από τους παίκτες που βρίσκονται στα γήπεδα των Φιλιππόνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας, το 81% έχουν πάρει μέρος στα παράθυρα.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο συμμετέχουν συνολικά 384 παίκτες, οι 314 εκ των οποίων έπαιξαν στη διαδικασία της Πρόκρισης μέσω των Παραθύρων, ενώ οι 42 συμμετείχαν σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων τους.

Το Μεξικό και η Βενεζουέλα έχουν τους περισσότερους παίκτες που πήραν μέρος στους αγώνες πρόκρισης, καθώς πέντε παίκτες τους δεν έχασαν ούτε ένα ματς, ενώ το Πράσινο Ακρωτήρι είχε 4 παίκτες με φουλ συμμετοχές.

Συνολικά, από τις 32 ομάδες του Παγκοσμίου, οι 30 είχαν τουλάχιστον έναν παίκτη που πήρε μέρος έστω και μία φορά στα Παράθυρα.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

17:47 - 28.08.2023

Το post game του Sportal μετά την αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Άρη Λυκογιάννη

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τις ΗΠΑ σε αγώνα της 2η αγωνιστική του ομίλου τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Δείτε το post game του Sportal που είχε καλεσμένο στο στούντιό του τον Άρη Λυκογιάννη!

Tags: