Το «ασύλληπτο» ρεκόρ που πέτυχε ο Τάκερ απέναντι στους Σέλτικς

Πι Τζέι Τάκερ

i

printscreen

Το «ασύλληπτο» ρεκόρ που πέτυχε ο Τάκερ απέναντι στους Σέλτικς

Θάνος Λυμπερόπουλος • 14:26 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 14.08.2024

Ένα... ξεχωριστό ρεκόρ στα playoffs του NBA σημείωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Πι Τζέι Τάκερ στην αναμέτρηση των Σίξερς με τους Σέλτικς, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Πι Τζέι Τάκερ, κατέγραψε ένα αρκετά ασυνήθιστο ρεκόρ τα ξημερώματα της Τρίτης απέναντι στους Σέλτικς. Οι Σίξερς με τραυματία τον Εμπίντ αλλά έναν Τζέιμς Χάρντεν σε δαιμονιώδη φόρμα, έκαμψαν την αντίσταση της παρέας του Τέιτουμ με σκορ 119-115 μέσα στην Βοστώνη.

Ο 37χρονος φόργουορντ που έχει κάνει και το πέρασμά του απ' τη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη την σεζόν 2010-11, αν και αγωνίστηκε για 37 λεπτά, δεν πήρε ούτε ένα σουτ και δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή. Αυτό το επίτευγμα τον βάζει σε μια κλειστή λίστα... στην οποία βρίσκεται μόνος του. Πρόκειται για τα περισσότερα λεπτά που έχει βρεθεί παίκτης μέσα στο παρκέ σε playoffs του NBA, χωρίς να πάρει φάουλ για να εκτελέσει βολές ή να επιχειρήσει να κάνει κάποιο σουτ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τάκερ είναι πιο αμυντικογενής παίκτης, όμως στο συγκεκριμένο ματς το πήγε σε... άλλο επίπεδο. Φέτος έχει μέσο όρο 3,5 πόντους στην κανονική περίοδο και στα playoffs μόλις 2,4 ακόμα κι αν αγωνίζεται 28,6 λεπτά κατά μέσο όρο με την φανέλα των Σίξερς. 

Τζέιμς Χάρντεν: O ψυχρός εκτελεστής της Βοστώνης στην κορυφή των highlights (vid)
NBA

11:16 - 02.05.2023

Τζέιμς Χάρντεν: O ψυχρός εκτελεστής της Βοστώνης στην κορυφή των highlights (vid)

Ήταν η βραδιά του και τρεις από τους 45 πόντους του οδήγησαν τους Σίξερς στη νίκη. Ταυτόχρονα οδήγησαν και τον Τζέιμς Χάρντεν στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο αγώνες που έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης (2/5)

Ένα παρόμοιο ρεκόρ είχε σημειώσει παλιότερα κι ο παίκτης των Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπεν Γουάλας. Ο Αμερικάνος που μετράει κι ένα πρωτάθλημα με την ομάδα απ' το Ντιτρόιτ το 2004, τρία χρόνια αργότερα σε μια αναμέτρηση απέναντι στους Καβαλίερς, αγωνίσθηκε 48 λεπτά χωρίς να πάρει ούτε ένα σουτ. Σε αντίθεση όμως με τον Τάκερ, πέτυχε δύο εύστοχες βολές. 

Ο Τάκερ μπορεί να μην βοηθάει τόσο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, όμως είναι αναντικατάστατος κι ο Ντοκ Ρίβερς, τον χρησιμοποιεί συνεχώς για τις «βρώμικες» δουλειές. Ο Τάκερ που παρέα με τον Γιάννη στέφθηκε πρωταθλητής NBA το 2021 με τους Μπακς, στο πρώτο γκέιμ κόντρα στους Σέλτικς, τραυμάτισε τον Τέιτουμ σε κατάλληλο χρονικό διάστημα ώστε να αποσυντονίσει τους γηπεδούχους.