Το fun vibe της Team USA, ο στόχος του χρυσού και η «μάχη» με Ελλάδα: Οι Αμερικανοί με μια άλλη ματιά (vid)

Το fun vibe της Team USA, ο στόχος του χρυσού και η «μάχη» με Ελλάδα: Οι Αμερικανοί με μια άλλη ματιά (vid)

Χρήστος Τσάλτας 12:00 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 14.08.2024

Ενόψει του μεγάλου αγώνα της Εθνικής ομάδας κόντρα στην Team USA το Sportal έδωσε τον λόγο στον Τιμ Ρέινολντς με τον δημοσιογράφο του Associated Press να αναλύει την ομάδα του Στιβ Κερ, να καταθέτει την άποψή του για την «γαλανόλευκη» και να εστιάζει στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι ώρες περνούν και το παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκεται προ των πυλών. Η «γαλανόλευκη» είναι αποφασισμένη να παλέψει ως τα τελευταία δευτερόλεπτα και να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα, κόντρα σε ένα από τα πιο ισχυρά ρόστερ της διοργάνωσης.

Οι Αμερικανοί βρίσκονται στη Μανίλα με ένα στόχο στον ορίζοντα, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Γι αυτό χτίστηκαν, γι αυτό προετοιμάστηκαμν όλο αυτό το διάστημα και τώρα ήρθε η ώρα να δείξουν στην πράξη πως είναι έτοιμοι γι αυτό.

Καθώς οι ώρες περνούν, το Sportal έδωσε τον λόγο σε έναν από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα τεκταινόμενα στην Team USA. Ο Τιμ Ρέινολντς, από το Associated Press, βρίσκεται στη Μανίλα και μίλησε στο Post Game της εκπομπής για το Mundobasket, εστιάζοντας σε τρεις άξονες. Την προετοιμασία των Αμερικάνων για το τουρνουά, την εικόνα της Εθνικής στην πρεμιέρα, αλλά και όσα περιμένει να δει στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του ομίλου.

Η Team USA και ο στόχος της

«Ο στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο. Κάθε φορά που βγαίνουν στο παρκέ αυτός είναι ο στόχος. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Πολύ καλύτερα από τις 5 νίκες σε 5 παιχνίδια προετοιμασίας, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με την Ελλάδα. Αυτό το γκρουπ πέρασε αρκετά από την πρώτη μέρα. Έφτιαξαν χημεία από την αρχή. Αυτό αρχίζει από τα γκαρντ, τον Τζέιλεν Μπράνσον, τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Υπάρχει ανιδιοτέλεια, υπάρχει διασκεδαστικό vibe γύρω από την ομάδα. Ήρθαν κοντά γρήγορα και αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Όταν κάνεις κάτι τόσο δύσκολο, να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να έχεις ένα σύνολο που θα παλεύει ο ένας για τον άλλο. Και η Team USA θεωρώ ότι το έχει».

Η πρώτη εικόνα της Εθνικής

«Ήμουν εντυπωσιασμένος από την Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Έχασαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη. Όχι μόνο τον Γιάννη, αλλά όταν χάνεις έναν ακόμα ψηλό τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Εγώ εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που χειρίστηκαν το παιχνίδι. Είχαν νωθρό ξεκίνημα, αλλά γύρισαν πολύ καλά τη μπάλα και ήταν εντυπωσιακό αυτό. Πρέπει να προστατέψεις το καλάθι. Στην περιφέρεια είναι πραγματικά πολύ ενεργητική ομάδα, πολύ καλή και έδειξε ότι έχουν πράγματα να δουλέψουν καλά. Η κυκλοφορία μπάλας θύμισε τον τρόπο που έπαιξε η Αμερική. Είχαν πολλούς παίκτες να έχουν συμμετοχή, είχαν ισορροπία Έπαιξαν με ενθουσιασμό και ήταν πολύ καλό πρώτο παιχνίδι για την Ελλάδα».

Ελλάδα vs Team USA, η μάχη...

«Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι γιατί η Ελλάδα ξέρει τι να περιμένει. Αυτό είναι ένα από τα μοναδικά πράγματα που όταν παίζεις με μια ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και νωρίτερα την έχεις αντιμετωπίσει σε φιλικό το feeling είναι πολύ καλό. Η Εθνική έκανε πολλά πράγματα να δουλέψουν σε αυτό το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα δεν ήταν όπως το περίμεναν, αλλά υπήρχαν πράγματα που έγιναν και είπαν πως "αυτό δούλεψε", "αυτό δεν δούλεψε" και αυτή η συνθήκη δίνει αυτοπεποίθηση να βγουν στο παρκέ και να βάλουν μερικά σουτ. Σε τέτοια παιχνίδια με μια καλή αρχή τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.