Το... ξέκοψε ο κομισάριος του NBA: «Δεν είναι εύκολο να διοργανώσουμε παιχνίδι στην Ελλάδα»

Φωτ. IMAGO

Το... ξέκοψε ο κομισάριος του NBA: «Δεν είναι εύκολο να διοργανώσουμε παιχνίδι στην Ελλάδα»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 18:57 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 04.10.2024

Ο κομισάριος του ΝΒΑ μίλησε για την πιθανότητα διεξαγωγής παιχνιδιού με ομάδα του ΝΒΑ στην Ευρώπη, μιας και η Παρτιζάν ήθελε να φιλοξενήσει τους Ουόριορς προς τιμήν του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς.

Η Παρτιζάν ήθελε να διοργανώσει ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι στο Βελιγράδι κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και γενικά υπάρχει στο... τραπέζι να γίνει ένα τέτοιο ματς στο μέλλον.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για τα φιλικά παιχνίδια του ΝΒΑ και σύμφωνα με τη «Mozzart Sport» ο ίδιος μίλησε για τις ευρωπαϊκές χώρες που θα θέλανε να διοργανωθεί κάποιο παιχνίδι με ομάδες από την κορυφαία λίγκα του κόσμου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να συμβεί.

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32
NBA

15:27 - 18.09.2024

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Η ένταξη νέων ομάδων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό... ανέγερση, το Λας Βέγκας ετοιμάζεται για ένταξη στον «μαγικό πλανήτη» και σε τρία χρόνια υπολογίζεται πως στη λίγκα δεν θα αγωνίζονται 30 ομάδες, αλλά 32!

Ο Σίλβερ είπε: «Θα ήθελα να πω ότι ο Νίκολα (Γιόκιτς) και ο Λούκα (Ντόντσιτς) ρώτησαν αν το NBA θα μπορούσε να έρθει στη Σερβία ή τη Σλοβενία. Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί η διοργάνωση αυτών των αγώνων είναι εξαιρετικά απαιτητική από άποψη πόρων και σχεδόν ποτέ δεν έχει οικονομικό νόημα ως μεμονωμένη εκδήλωση. Και όπου έχει νόημα, είτε είναι στην Πόλη του Μεξικού, στο Παρίσι ή εδώ στο Άμπου Ντάμπι, μέρος είναι μια πολυετής πρωτοβουλία.

Εκτιμώ το πάθος των φιλάθλων στη Σερβία, τη Σλοβενία ​​και την Ελλάδα, καθώς και παίκτες όπως ο Jokic, ο Adetokunbo και ο Doncic, όταν πρόκειται για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν αγώνες στις χώρες και τις πόλεις τους. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να οργανωθούν Είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψη και στο μέλλον, η διοργάνωση αυτών των παιχνιδιών γίνεται όλο και πιο ακριβή».