O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»

Τσίμα Μονέκε

i

© 2023 EuroLeague Basketball

O Μονέκε απαντά στις φήμες: «Είμαι παίκτης της Μπασκόνια, με τον κόουτς Λάσο πάμε να φτιάξουμε κάτι δυνατό»

Γιώργος Γαβριλάκης 11:34 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 24.07.2024

Κι ενώ η Παρτίζαν φαίνεται πως είναι έτοιμη να πληρώσει την Μπασκόνια για να της επιτρέψει να αποκτήσει τον Τσίμα Μονέκε, ο Νιγηριανός φόργουορντ, εμφανίστηκε διαδικτυακά για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...

Πριν καν μπει το καλοκαίρι ο Τσίμα Μονέκε, ο οποίος έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, εμφανίστηκε σε πολλά σενάρια και πολλές φήμες, που όλα και όλες αφορούσαν την αποχώρησή του από την Μπασκόνια -με την οποία παρεμπιπτόντως δεσμεύεται με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εσχάτως, οι πληροφορίες και τα νέα που αναφέρουν πως η Παρτίζαν έχει συμφωνήσει με τους Βάσκους για το buy-out (ύψος περίπου 800.000 ευρώ) και σύντομα θα αποκτήσει τον Νιγηριανό φόργουορντ/σέντερ, έχουν αποκτήσει ή τουλάχιστον έτσι παρουσιάστηκε από πολλές πηγές, ως το τελικό στάδιο μιας μεταγραφής.

Ώσπου ξαφνικά, εμφανίστηκε και παρουσίασε τη δική του σκοπιά ο ίδιος ο Μονέκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που τόσο αγαπά και δραστηριοποιείται σε αυτά.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω ποιος βγάζει αυτές τις φήμες, αλλά έχουν καταντήσει κουραστικές», δήλωσε ο 29χρονος, θυμίζοντας ταυτόχρονα πως «είμαι παίκτης της Μπασκόνια και είμαι ενθουσιασμένος για την νέα σεζόν».

Μάλιστα, εξήγησε και από που προέρχεται αυτός ο ενθουσιασμός. «Μίλησα με τον κόουτς Πάμπλο Λάσο χθες και πιστεύω ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι ξεχωριστό αυτή την σεζόν», κατέληξε, βάζοντας ταυτόχρονα και μία νέα διάσταση στα σενάρια που τον αφορούν και σίγουρα την ισχυρή πιθανότητα να παραμείνει στην Μπασκόνια.

Η Μπασκόνια καλεί τον Σάμανιτς πίσω στην Ισπανία - Ο Κροάτης NBAer είναι ο βασικός στόχος των Βάσκων
EUROLEAGUE

10:08 - 24.07.2024

Η Μπασκόνια καλεί τον Σάμανιτς πίσω στην Ισπανία - Ο Κροάτης NBAer είναι ο βασικός στόχος των Βάσκων

Σύμφωνα με σέρβικο δημοσίευμα, ο Λούκα Σάμανιτς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Γιούτα Τζαζ, βρίσκεται στη λίστα της Μπασκόνια, που θέλει να καλύψει κενά στη front line, ειδικά από τη στιγμή που η παραμονή του Τσίμα Μονέκε είναι στον... αέρα.

Οι Βάσκοι, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, απογοήτευσαν. Όχι τόσο με την ευρωπαϊκής του πορεία, αλλά σίγουρα με των εντός των συνόρων... κατορθώματα. Απέτυχαν να προαχθούν στα Playoffs της Liga Endesa, καθώς τερμάτισαν στην ένατη θέση της κανονικής διάρκειας. Παρά το γεγονός ότι στην ομάδα τους είχαν και συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο σκόρερ της Euroleague για το 2023-24, Μάρκους Χάουαρντ, αλλά και τον ρέκορντμαν Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ο οποίος πλέον ανήκει στον Ερυθρό Αστέρα.

Για τον Τσίμα Μονέκε πάντως, σε ατομικό επίπεδο, η σεζόν ήταν υπέροχη. Προερχόταν από μία υποτονική σεζόν με την Μονακό (3,9 πόντοι, 3,1 ριμπάουντ) και αυτή ήταν η πρώτη του εμπειρία στην EuroLeague. Η δεύτερη με την Μπασκόνια όμως, ήταν εντυπωσιακή. Κατέγραψε στη στατιστική του 13,6 πόντους και 6,6 ριμπάουντ και αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα που εντυπωσίασαν στο σύνολο της σεζόν. Στα Playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν τραυματίας και η απουσία του ήταν από τους βασικούς λόγους που η ομάδα από τη Βιτόρια δεν πρόβαλε αντίσταση στη σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης.