Το μήνυμα συσπείρωσης του Πέσιτς: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να σχηματίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο»

Φωτ. IMAGO

Το μήνυμα συσπείρωσης του Πέσιτς: «Πρέπει να συγκεντρωθούμε για να σχηματίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο»

Απόστολος Μαυράκης 16:26 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 20.10.2024

Το σίριαλ με την παραμονή του Πέσιτς είχε θετική κατάληξη για την εθνική ομάδα της Σερβίας και ο ίδιος πλέον δηλώνει έτοιμος να συγκεντρώσει τους παίκτες του, ώστε να χτίσουν μια -ακόμα πιο- ανταγωνιστική ομάδα.

Η εκλογή του Νεμπόισα Τσόβιτς στην προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ έκανε πολύ πιο απλά και εύκολα τα πράγματα για την παραμονή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Σερβίας, μετά και την αρχική του πρόθεση να αποχωρήσει.

Τα πράγμα φαίνεται πως πλέον έχουν βρει τον δρόμο τους για τον ίδιο και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σέρβων, αφού ο Πέσιτς πλέον δηλώνει έτοιμος και διατεθειμένος να χτίσει ένα ακόμα πιο δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο, με παίκτες μάλιστα από τους συλλόγους της χώρας.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις του για να αναλάβει ξανά το «τιμόνι» της Σερβίας δεν ήταν οι κλασικές, κάνοντας προφανώς λόγο για τις πολύ καλές σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα και νυν της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Νεμπόισα Τσόβιτς:

«Δεν το είχα προγραμματίσει αυτό, αλλά μετά από συζητήσεις με την Ομοσπονδία και τον Νεμπόισα, έγινε σαφές ότι έπρεπε να αναλάβω ξανά δράση. Δεν υπήρχαν οι παραδοσιακές διαπραγματεύσεις. Ήταν περισσότερο θέμα κατανόησης των αναγκών της εθνικής ομάδας αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, καθώς οι προκριματικοί αγώνες πλησιάζουν. Είχαμε ήδη ένα παράθυρο τον Φεβρουάριο, και τώρα έχουμε υποχρεώσεις τον Νοέμβριο, ακολουθούμενοι από αγώνες τον Φεβρουάριο. Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν παίζουν την ίδια ημέρα που είμαστε στην Κοπεγχάγη.

Ο Τσόβιτς θέλει την επιστροφή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:13 - 02.10.2024

Ο Τσόβιτς θέλει την επιστροφή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας

Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα και νυν της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Νεμπόισα Τσόβιτς, αποκάλυψε πως επιθυμεί την επιστροφή-παραμονή του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο της εθνικής ομάδας λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του

Θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε παίκτες από όλους τους συλλόγους -Ερυθρός, Παρτίζαν, Σπάρτακ, FMP, Μέγκα, Μπόρατς- για να σχηματίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.»

Ο Πέσιτς θα επιστρέψει στην άκρη του σερβικού πάγκου στις 21 και τις 24 του ερχόμενου Νοέμβρη, στο διπλό ματς της Σερβίας κόντρα στην Δανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται πως οι Σέρβοι βρίσκονται στη πρώτη θέση του ομίλου τους, έχοντας κερδίσει ήδη τις Φινλανδία και Γεωργία.