Το «μυστικό» της μεγάλης νίκης της Ιταλίας κόντρα στην Σερβία ήταν μια παρτίδα σκάκι ανάμεσα σε Ποτζέκο και Πακιάο

Το «μυστικό» της μεγάλης νίκης της Ιταλίας κόντρα στην Σερβία ήταν μια παρτίδα σκάκι ανάμεσα σε Ποτζέκο και Πακιάο

Χρήστος Τσάλτας 10:41 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 14.08.2024

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Μάνι Πακιάο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Μανίλα, με τους δύο άνδρες να συναντιούνται στο σπίτι του Φιλιππινέζου πυγμάχου και να παίζουν μια παρτίδα σκάκι.

Αποστολή στη Μανίλα

Από τις πρώτες μέρες παραμονής του στις Φιλιππίνες, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο εξέφρασε την αγάπη και τον θαυμασμό του προς τον Μάνι Πακιάο. Ο Φιλιππινέζος πυγμάχος έχει γράψει την δική του ιστορία στα ρινγκ και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές ανλά τον κόσμο.

Ένας εξ αυτών είναι και ο coach Poz, που στην πρεμιέρα της Σκουάντρα Ατζούρα στο τουρνουά είχε πει χαρακτηριστικά «πού είναι ο Πακιάο; Γιατί δεν έχει έρθει; Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Αν τον ξέρει κανείς, θέλω να τον γνωρίσω».

Δεν πέρασαν μερικές μέρες και η επιθυμία του Ιταλού προπονητή έγινε πραγματικότητα. Και μάλιστα με ακόμα πιο όμορφο τρόπο. Διότι την Πέμπτη ο Pac-man κάλεσε τον Ποτζέκο στο σπίτι του και οι δύο άνδρες είχαν συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, η οποία κράτησε μισή ώρα. Στο διάστημα αυτό πρόλαβαν να παίξουν και μια παρτίδα σκάκι, με τον Ποτζέκο να είναι μγάλος φαν του συγκεκριμένου σπορ.

Η παρτίδα αυτή αποδείχθηκε κομβική και για έναν ακόμα λόγο. Διότι μία ημέρα μετά η Ιταλία αντιμετώπισε την Σερβία και κατάφερε να φτάσει σε πολύ σπουδαία νίκη με 78-76, η οποία την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στα προημιτελικά.

Για τον Ποτζέκο μάλιστα η παρτίδα αυτή ήταν άκρως ευεργετική και ας την έχασε. «Ο Πακιάο είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Με κάλεσε στο σπίτι του, παίξαμε σκάκι. Έχασα την παρτίδα. Ήταν οφέλιμη για μένα όμως για το παιχνίδι με την Σερβία», είπε χαριτολογώντας στο Sportal ο Ιταλός προπονητής στο περιθώριο της προπονησης της Σκουάντρα Ατζούρα στην PhiliSports Arena.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.