Το ΝΒΑ αναπτύσσει τις συζητήσεις με την FIBA και στο... φόντο βρίσκεται η νέα λίγκα του «μαγικού πλανήτη» στην Ευρώπη!
i

© IMAGO

Το ΝΒΑ αναπτύσσει τις συζητήσεις με την FIBA και στο... φόντο βρίσκεται η νέα λίγκα του «μαγικού πλανήτη» στην Ευρώπη!

Γιώργος Γαβριλάκης 13:53 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 24.10.2024

Τα βήματα ξεκίνησαν και η κατεύθυνση του NBA έχει να κάνει με το σχέδιο δημιουργίας μιας λίγκας στην Ευρώπη σε συνεργασία (κυρίως) με την FIBA. Κάτι που έχει αρχίσει να δουλεύεται ενεργά από τον περασμένο Μάρτιο και τώρα ο αναπληρωτής Κομισάριος, Μαρκ Τέιτουμ, το... παραδέχθηκε!

Σιγά σιγά οι ασκήσεις επί χάρτου αρχίζουν να αποκτούν δομική μορφή και το NBA δημιουργεί τα χρονοδιαγράμματα για τα νέα project του. Μιας και ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το νέο τεραστίων οικονομικών διαστάσεων τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης δεκαετίας, σειρά παίρνουν δύο υποθέσεις.

Η μία έχει να κάνει με την εντός των συνόρων των ΗΠΑ επέκταση του «μαγικού πλανήτη», όπου υπολογίζεται πως τη σεζόν 2027-2028 θα έχουμε δύο νέες εισόδους οργανισμών και η δεύτερη αφορά μία συνεργασία στην Ευρώπη. Το Sportal από τον περασμένο Μάρτιο σας είχε αποκαλύψει τα δεδομένα και την λογική, που φθάνει μέχρι στο σημείο της δημιουργίας μία νέας λίγκας εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!
NBA

11:00 - 17.03.2024

Το NBA βάζει σε εφαρμογή το μακροχρόνιο πλάνο του - Θέλει να δημιουργήσει μία λίγκα στην Ευρώπη!

Η πρόθεση επέκτασης του ΝΒΑ στην Ευρώπη, όχι απλώς σε επίπεδο συνεργασιών και μάρκετινγκ, είναι ένα project ετών. Μόνο που πλέον τα δεδομένα υπάρχουν, αναλύθηκαν και ο «μαγικός πλανήτη» έχει αποφασίσει να δημιουργήσει το NBA Europe League. Ένα πρωτάθλημα σε συνεργασία με την FIBA και (γιατί όχι) με πιθανή εμπλοκή και της Euroleague Basketball.

Τώρα, ήρθε η ώρα για την επίσημη επιβεβαίωση όλων όσων μελετώνται εδώ και καιρό στην διοίκηση του NBA, με τον αναπληρωτή κομισάριο Μαρκ Τέιτουμ να ενημερώνει το κοινό -μέσω τηλεφωνικής press conference με τα διεθνή media- πως όντως «συζητάμε με την FIBA και όλους τους συνεργάτες μας στην Ευρώπη με σκοπό να δημιουργήσουμε μία συνθήκη που θα αναπτύξει το μπάσκετ».

Στην ουσία του θέματος, ο Τέιτουμ θεωρεί πως «υπάρχει ανάγκη για ένα νέο μοντέλο μπάσκετ στην Ευρώπη που θα βοηθά συνολικά την εξέλιξη του σπορ και εν τέλει θα το τοποθετήσει στο επίπεδο που του αξίζει». Στην πραγματικότητα υπονοεί πως το NBA θα βοηθήσει το μπάσκετ στην Ευρώπη ώστε να ξεπεράσει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου και να γίνει αυτό το Νο 1 της λίστας των προτιμήσεων των φιλάθλων.

«Υπάρχει η δυνατότητα και η ευκαιρία», συμπληρώνει ο Μαρκ Τέιτουμ «στο να οικοδομήσουμε ένα αναβαθμισμένο σύστημα και ένα μοντέλο που θα αποκτήσει και από εμπορικής πλευράς πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά από αυτό που έχει μέχρι στιγμής και δεν ξεπερνά το 1%». Και κατέληξε, για να μην υπάρχουν βιασύνες και πιέσεις πως «χρονοδιάγραμμα προς το παρόν δεν υπάρχει, ούτε οριστικές αποφάσεις που έχουν παρθεί. Είμαστε ακόμα σε μια προκαταρκτική φάση των συζητήσεών μας με τη FIBA ​​και με τους άλλους εταίρους στην ήπειρο».