Το παλεύει ο Ουόλτερς για επανεμφάνιση με Άλμπα

Ο Νέιτ Ουόλτερς

i

© Intime

Το παλεύει ο Ουόλτερς για επανεμφάνιση με Άλμπα

Πάρης Τσελεπίδης • 18:27 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 14.08.2024

Ο Νέιτ Ουόλτερς παραμένει στα πιτς για τον Χρήστο Σερέλη που δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στο αυριανό (4/4) εξ αναβολής παιχνίδι με τον Κολοσσό στην Ρόδο. Πιθανότατα όμως να παίξει ξανά με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Άλμπα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (7/4).

Ο Νέιτ Ουόλτερς παραμένει εκτός δράσης για τον Παναθηναϊκό το τελευταίο δεκαήμερο. Ο Χρήστος Σερέλης είδε τον Αμερικανό γκαρντ να τραυματίζεται μία μέρα μετά από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και να μένει ήδη εκτός στα τέσσερα που έχουνε ακολουθήσει με πέμπτο το αυριανό (4/4). Το εξ αναβολής στην Ρόδο με τον Κολοσσό για την Basket League αλλά πιθανότατα θα παίξει ξανά απέναντι στην Άλμπα στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (7/4).

Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:17 - 25.03.2023

Ο Ουόλτερς περιμένει τον Πονίτκα για τα playoffs

Ο Χρήστος Σερέλης καλείται να αποφασίσει ποιον από τους εφτά ξένους που βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού στην Basket League θα αφήσει εκτός των playoffs του. Και πιο συγκεκριμένα ποιον από τους Νέιτ Ουόλτερς και Ματέους Πονίτκα.

Ο Ουόλτερς στην προπόνηση μετά το παιχνίδι με τους Καταλανούς είχε κληρονομήσει τενοντίτιδα στο γόνατό του με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει θεραπεία. Για αυτό και έχει ξεκινήσει θεραπεία μένοντας εκτός κατά σειρά με ΑΕΚ στα Λιόσια (25/3) για την Basket League, Μπάγερν στο ΟΑΚΑ (28/3) και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Euroleague, με Απόλλωνα Πατρών στο ΟΑΚΑ (2/4) για την Basket League όπως και αύριο (4/4) με τον Κολοσσό στην Ρόδο στο εξ αναβολής παιχνίδι.

Στην περίπτωση που ο Ουόλτερς μπορέσει και αγωνιστεί την Παρασκευή (7/4) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου θα κάνει την επανεμφάνισή του μετά από 15 μέρες απουσίας. Μάλιστα το παιχνίδι του αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο του τη φετινή χρονιά μπροστά στον κόσμο της ομάδας του Παναθηναϊκού. Το γιατί; Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Χρήστος Σερέλης δείχνει να ψηφίζει τον διεθνή Πολωνό γκαρντ/φόργουορντ Ματέους Πονίτκα αντί του Αμερικανού γκαρντ για την εξάδα των ξένων στα playoffs της Basket League.

«Το πρώτο κριτήριο είναι η υγεία. Αν είμαστε όλοι υγιείς και είμαστε καλά θα μετρήσει μετά για κάποιο διάστημα να προπονηθούμε μαζί και να δούμε ποια 6άδα ξένων έχει την καλύτερη χημεία, γιατί είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει κάποια λάθη σε κάποιες θέσεις και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όποια 6άδα ξένων αποφασίσουμε θα είναι έτοιμοι να παίξουν και να προσφέρουν», είχε δηλώσει ο Σερέλης εν όψει της τελικής του απόφασης δείχνοντας να θέλει να τηρήσει στάση αναμονής μεταξύ των δύο.

Κι όσο για τον Πονίτκα είπε: «Κάθε μέρα που περνάει περιμένω κάποια ευχάριστα νέα, αλλά σε αυτή την εξίσωση ίσως πρέπει να πάρουμε αποφάσεις χωρίς να δούμε κάποιους παίκτες. Για μένα ο Πονίτκα, το είχα πει και πριν από κάνα 2 βδομάδες, είναι ένας πολύ κομβικός παίκτης της ομάδας. Δεν έχει σημασία αν σκοράρει, μπορεί να συνδέσει όλες τις θέσεις μεταξύ τους και τον θεωρώ πολύτιμο και εφόσον είναι στην ομάδα και υγιής δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σερέλης έχει στο μυαλό του ο Πονίτκα με την παρουσία του στη τελική εξάδα των ξένων του Παναθηναϊκού στα playoffs της Basket League να παίξει και τον ρόλο του Ουόλτερς. Του παρτενέρ του Πάρις Λι σε θέση οργανωτή μαζί και με τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Μία απόφαση που ο Έλληνας τεχνικός καλείται να την πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες έχοντας πάντως χρόνο μέχρι το πρώτο παιχνίδι των playoffs.