Το Περιστέρι απέκτησε τον Ματ Κόλεμαν
i

Ματ Κόλεμαν / @ photo by John E. Moore III / Getty Images / Ideal Images

Το Περιστέρι απέκτησε τον Ματ Κόλεμαν

Πάρης Τσελεπίδης • 12:06 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 20.08.2024

Ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε τον Αμερικανό γκαρντ Ματ Κόλεμαν από την Κόνιασπορ, το Περιστέρι συμφώνησε μαζί του και αναμένεται να κάνε ντεμπούτο το Σάββατο (11/2) κόντρα στην Καρδίτσα.

Με το που ενημερώθηκε το Περιστέρι ότι ο Ματ Κόλεμαν αποδεσμεύτηκε από την τουρκική Κόνιασπορ, στράφηκε αμέσως στην περίπτωσή του και μάλιστα ήρθε σε συμφωνία αφού πρώτα είχε βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ αναμένεται άμεσα στην Αθήνα, ακόμη και σήμερα, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης επιθυμεί να τον έχει μαζί του το Σάββατο (11/2) στο ματς με την Καρδίτσα για την Basket League. Το τελευταίο πριν από το Final Eight του Κυπέλλου στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου της Κρήτης στις 16-19 του μήνα.

Με τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2022 από την Τουρκία (με την Μπεσίκτας αρχικά και με την Κόνιασπορ στη συνέχεια) οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» καλύπτουν το κενό στο ρόστερ που είχε αφήσει η απομάκρυνση εδώ και μήνες του Ντέβιν Ντέιβις.

O Kόλεμαν, φέτος στην πρώτη του σεζόν μακριά από τις ΗΠΑ ξεκίνησε με την Μπεσίκτας και παίζοντας έξι αγώνες είχε 10 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, αλλά βρήκε αμέσως δουλειά στην Κόνιασπορ. Πλήρωσε όμως, την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και αφέθηκε ελεύθερος. Το Περιστέρι τον κάλεσε και πλέον ετοιμάζεται για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Basket League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal o Σπανούλης είχε ξεχωρίσει εδώ και μέρες τον Κόλεμαν. Και πιο συγκεκριμένα μετά την απόκτηση του Ίαν Χάμερ, αφού έλυσε το συμβόλαιό του με την Γαλατασαράι και μία μέρα μετά αφίχθη στην Αθήνα, και τον δανεισμό του Νίκου Χουγκάζ από τον Παναθηναϊκό. Αμφότεροι όπως είναι γνωστό είχανε βρεθεί στην αποστολή του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου με τον Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου.

Η απόκτηση του Κόλεμαν και η επιθυμία του Σπανούλη να τον έχει το Σάββατο (11/02) στο παιχνίδι της Καρδίτσας είναι ξεκάθαρη. Να αποτελέσει πρόβα προσαρμογής του για τη διεκδίκηση και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο Final Eight του Ηρακλείου. Εκεί όπου το Περιστέρι θέλει να φθάσει στο τελικό και να διεκδικήσει την κατάκτησή του αφού μόνο εκεί μπορεί να βρει αντίπαλό του έναν από τους Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.