To ποτήρι… ξεχείλισε - Εκτός NBA ο Ντρέιμοντ Γκριν για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα

Ντρέιμοντ Γκριν

i

@ photo by Icon Sportswire / Getty Images / Ideal Images

To ποτήρι… ξεχείλισε - Εκτός NBA ο Ντρέιμοντ Γκριν για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα

Γιώργος Γαβριλάκης 07:34 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 14.08.2024

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, πήρε την απόφαση να εξηγήσει στον Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πως η συμπεριφορά του πλέον είναι επικίνδυνη. Ανακοινώθηκε η αποβολή του από το ΝΒΑ για διάστημα που ακόμα είναι… ανοιχτό και θα διευκρινιστεί στην πορεία.

Οι επαναλαμβανόμενες εξάρσεις βίας εντός αγωνιστικού χώρου και ο συνολικά ο ανέντιμος πρότερος βίος, τα δεκάδες αντιαθλητικά φάουλ και η συνολική συμπεριφορά του, οδήγησαν το ΝΒΑ σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου. Ο Ντρέιμοντ Γκριν αποβάλλεται από το ΝΒΑ για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Μήνες μετά την απόφασή του να ποδοπατήσει τον Ντομάντας Σαμπόνις, αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον Ρούντι Γκομπέρ. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια αγώνα. Επιστρέφοντας στην άμυνα στην περίπτωση του Λιθουανού και για να τον απομακρύνει από μία φασαρία στην περίπτωση του Γάλλου. 

Το τελευταίο του αμάρτημα ήταν η αψυχολόγητη μπουνιά στο πρόσωπο του Βόσνιου σέντερ των Φοίνιξ Σανς, Γιουσούφ Νούρκιτς. Θα σκεφτόταν κανείς ότι τα έχει βάλει με τους ευρωπαίους ψηλούς, αλλά βασικά τα έχει βάλει με όλους. Όπως είπε και ο Νούρκιτς μετά το περιστατικό «ο τύπος έχει πρόβλημα» και αυτό διέκρινε και το ΝΒΑ. Γι’ αυτό και πήρε την απόφαση να τον αποβάλει. Όχι για 5 αγώνες όπως έκανε μετά το συμβάν με τον Γκομπέρ, αλλά για άγνωστο -προς το παρόν- διάστημα. 

Μέγα show από τον Αντετοκούνμπο - Έβαλε 64 πόντους, έσπασε τα ρεκόρ και οι Μπακς νίκησαν τους Πέισερς (vids)
NBA

06:20 - 14.12.2023

Μέγα show από τον Αντετοκούνμπο - Έβαλε 64 πόντους, έσπασε τα ρεκόρ και οι Μπακς νίκησαν τους Πέισερς (vids)

Η ημερομηνία σημειώθηκε και υπογραμμίστηκε. Ήταν βράδυ Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ (ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα), όταν στο Μιλγουόκι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας, σημείωσε 64 πόντους και φυσικά αυτή τη φορά οι Ιντιάνα Πέισερς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν (140-126). Ο 29χρονος σούπερ σταρ είχε 20/28 σουτ κι αν έβαζε μερικές βολές ακόμα θα «έσπαγε» το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν!

Θα απαιτήσει από τον ίδιο στο μεταξύ, προφορική μεταμέλεια, γραπτή, αλλά και πράξεις που θα την επιβεβαιώνουν. Θα τον στείλουν σε προγράμματα διαχείρισης θυμού, στον ψυχολόγο και σε group therapy αν χρειαστεί. Το σίγουρο είναι πως ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, είναι αποφασισμένος να μην του επιτρέψει να κάνει ξανά του κεφαλιού του και να του εξηγήσει πως πλέον τα πράγματα είναι σοβαρά με την περίπτωσή του.