Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Basket League - Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Άρη και ο Παναθηναϊκός με το Μαρούσι

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της Basket League - Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Άρη και ο Παναθηναϊκός με το Μαρούσι

Sportal newsroom 14:22 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 14.08.2024

Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινάει η δράση του εγχώριου πρωταθλήματος για τη σεζόν 2023-24 και μία μέρα αργότερα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη - Ο Παναθηναϊκός παίζει την Δευτέρα (9/10) με το νεοφώτιστο Μαρούσι στο ΟΑΚΑ.

Οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν αφορούσαν τους αγώνες των τεσσάρων ομάδων που τερμάτισαν πιο ψηλά απ' όλους στο περσινό πρωτάθλημα της Basket League. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, το Περιστέρι και το ΠΑΟΚ έκαναν τον... κόπο, πήγαν στη Ρόδο και εκεί οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να κατακτήσουν το Super Cup και να σηκώσουν νωρίς νωρίς τον πρώτο τους τίτλο. 

Η επόμενη ομάδα που μπαίνει στη μάχη είναι ο Άρης, που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την Τρίτη (3/10) ταξιδεύει στα Κανάρια Νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού -που ανήκουν στην Ισπανία- και εκεί θα αντιμετωπίσει την Γκραν Κανάρια στην πρεμιέρα του EuroCup. 

Δύο μέρες αργότερα ξεκινάει και η EuroLeague και στις 6/10 ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μία μέρα πριν μπει στο πρόγραμμα όλων των συλλόγων και το εγχώριο πρωτάθλημα. Το Σάββατο (7/10) οι τέσσερις εκ των 12 ομάδων της Basket League μπαίνουν στο γήπεδο και το πρώτο χρονικά παιχνίδι διεξάγεται στη Ρόδο, εκεί όπου ο Κολοσσός θα τεθεί αντιμέτωπος με το Περιστέρι και σχεδόν ταυτόχρονα (με τη διαφορά ενός τετάρτου της ώρας) η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το Λαύριο. 

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
17:00 / Κολοσσός - Περιστέρι
17:15 / ΑΕΚ - Λαύριο 

Κυριακή 8 Οκτωβρίου
17:15 / Άρης - Ολυμπιακός

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου
17:15 / Απόλλων Πατρών - Καρδίτσα
20:15 / Παναθηναϊκός - Μαρούσι