Το τουρνούα 3on3 «Elite Guest» επιστρέφει για τρίτη χρονιά και φέτος πάει στην Βάρκιζα

Το τουρνούα 3on3 «Elite Guest» επιστρέφει για τρίτη χρονιά και φέτος πάει στην Βάρκιζα

Sportal newsroom 16:07 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 14.08.2024

Από την Πέμπτη (14/9) μέχρι την Κυριακή (17/9) το πιστοποιημένο από τη FIBA τουρνουά «Varkiza Elite Quest by Greece 3x3» διοργανώνετε στην πλατεία Βάρκιζας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Το «3on3» εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς παγκοσμίως και η ανάπτυξή του αυτή το τοποθέτησε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Τόκιο το 2021 έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά, ενώ μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους σε μεγάλες ή και μικρότερες πόλης.

Την Πέμπτη 14/9 ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα φιλοξενήσει το «Varkiza Elite Quest by Greece 3x3», ένα τουρνουά με την πιστοποίηση και την έγκριση της FIBA και υπό την αιγίδα της ΕΟΚ θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή (17/9) και στο πλαίσιο αυτού λάτρεις του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, να ανταγωνιστούν και να παλέψουν για τη νίκη και το θέαμα.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 120 ομάδες, εκ των οποίων οι δέκα προέρχονται από χώρες του εξωτερικού και μάλιστα από το εύρος της συμμετοχής καλύπτει και άλλες… ηπείρους. Θα υπάρξουν ομάδες από την Ασία και την Αφρική.

Το εντυπωσιακό δεδομένο είναι πως το σύνολο που θα αναδειχθεί κορυφαίο θα πάρει το εισιτήριο για να λάβει μέρος στο Challenger που που θα διεξαχθεί στις 11-13 Οκτωβρίου στη Ντόχα του Κατάρ.

Αναβλήθηκαν αγώνες του Κυπέλλου λόγω της καταστροφικής πλημμύρας
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

13:55 - 11.09.2023

Αναβλήθηκαν αγώνες του Κυπέλλου λόγω της καταστροφικής πλημμύρας

Στη Θεσσαλία, η καταιγίδα Daniel και οι συνέπειες της, έχουν στοιχίζει ζωές και αμέτρητα στρέμματα κατεστραμμένης γης, οπότε οι ΕΟΚ αποφάσισε να αναβάλει τέσσερις αγώνες τοπικών ομάδων για την Α' Φάση του Κυπέλλου Μπάσκετ Ανδρών.

Πέραν από τους ενήλικους, στο Varkiza Elite Quest έχει και κατηγορίες ανηλίκων (Under 17, Under 15, Under 13, Under 11 και Under 9), ενώ όλοι οι αγώνες διεξάγονται σε δάπεδα-γήπεδα εγκεκριμένα από τη FIBA 3x3, ενώ οι αναμετρήσεις θα μεταδίδονται μέσω livestreaming.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ειδική πλατφόρμα της Fiba, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν μέσω των επίσημων προφίλ στο Facebook και στο Instagram.

Tags: