Το «Τζάμπολ Αγάπης» που χρειάζεται την ενίσχυση όλων

Το «Τζάμπολ Αγάπης» που χρειάζεται την ενίσχυση όλων

Sportal newsroom 15:21 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 14.08.2024

Ο Ιούνιος είναι ένα μήνας γεμάτος δράση για το «Τζάμπολ Αγάπης», μίας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που στόχο έχει την ενίσχυση της συμμετοχής στο άθλημα των παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Το 2016 έγινε το πρώτο «Τζάμπολ Αγάπης» και πρόκειται για έναν προσαρμοσμένο αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο άθλημα των παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής, μαζί με τον γιο του που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, δημιούργησαν το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» του «Τζάμπολ της Αγάπης»

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του αθλήματος για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, τη Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά και την αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. 

«Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει»

Το «Τζάμπολ Αγάπης» πλέον αποτελεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, πιστοποιημένη από την Ελληνική Δημοκρατία. Τα προγράμματα της Συνεκπαίδευσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους Καλαθοσφαίρισης, Εκπαιδευτικών Οργανισμών Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, Κοινωνικών Ιδρυμάτων Μη Κερδοσκοπικών, Οργανισμών Δήμων & Κοινοτήτων και Κέντρων Εκπαίδευσης & Φροντίδας ΑΜΕΑ. 

Για την υποστήριξη των δράσεων του «Τζάμπολ Αγάπης» σε όλη την Ελλάδα, μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας, με τη δική σας Πάσα Αγάπης στην «Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή» και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης που πλέον έχει γίνει θεσμός. 

Το πρόγραμμα του Ιουνίου

Παρασκευή 9 Ιουνίου (19:30)
Τόπος: Ανοικτά γήπεδα, 1ου Αθλητικού Κέντρου, Δήμου Χαϊδαρίου, 3ης Σεπτεμβρίου 7-11, Χαϊδάρι 
Τμήματα: Όλα τα τμήματα του ΣΕΦ που προπονούνται κάθε Σάββατο.

Κυριακή 18 Ιουνίου (13:00)
Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Γλυφάδας
Τμήματα: Επίλεκτη ομάδα Παιδιών ΣΕΦ

Κυριακή 18 Ιουνίου (18:30)
Τόπος: Κλειστό Γυμναστήριο Ακαδημίας ΔΕΚΑ, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη
Τμήματα: Ακαδημίας ΔΕΚΑ και Πανοράματος

Τρίτη 20 Ιουνίου (19:15)
Τόπος: Δημοτικό Κλεστό Γυμναστήριο Ροδόπολης
Τμήμα: Αγωνιστικό Τμήμα «ΔΙΑΣ» - ΣΕΚ και Κοριτσιών

Τετάρτη 21 Ιουνίου (18:30)
Τόπος: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Τμήματα: Όλα τα τμήματα του «Τζάμπολ Αγάπης» Αττικής και Κορινθίας

Tags: