Ο... φιλορώσος Τομά Ερτέλ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (vid)

Ο... φιλορώσος Τομά Ερτέλ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:25 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 29.05.2024

Τελικά, το γεγονός ότι ο Τομά Ερτέλ αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ακόμα και μετά τον Φεβρουάριο του 2022 -και την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία- θα του στερήσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Γαλλική Ομοσπονδία εξ αρχής είχε αναστατωθεί με την περίπτωση του Τομά Ερτέλ. Όχι για λόγους ουσίας, αλλά κυρίως για λόγους... μάρκετινγκ.

Η απόφαση του 35χρονου πλέον, Γάλλου γκαρντ, να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη με την Ζενίτ του κόουτς Τσάβι Πασκουάλ, ακόμα και μετά την εισβολή στην Ουκρανία (Φεβρουάριος του 2022), είχε δημιουργήσει τη σκέψη ο παίκτης να αποκλειστεί από την εθνική ομάδα. Και να μην κλείσει την καριέρα του με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπως πιθανότατα θα επιθυμούσε ο ίδιος.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που θεώρησαν τον Ερτέλ υποκριτή, καθώς είχε κληθεί μαζί με άλλους Γάλλους παίκτες να υπογράψουν εν όποιον του Προέδρο του Ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σιουτά, έγγραφο που υποσχόταν (κατά κάποιον τρόπο) πως κανείς τους δεν θα παίξει στη Ρωσία μετά την απόφαση της Κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Βλάντιμιρ Πούτιν να επιτεθούν στην Ουκρανία -για τους γνωστός και άγνωστος, αλλά πάντα μη εξαιρετέους λόγους.

Βρήκαν τον δωδέκατο για το Παρίσι οι ΗΠΑ - Στο «άρμα» τον Ολυμπιακών Αγώνων ένας ακόμα σούπερ σταρ
NBA

13:04 - 17.04.2024

Βρήκαν τον δωδέκατο για το Παρίσι οι ΗΠΑ - Στο «άρμα» τον Ολυμπιακών Αγώνων ένας ακόμα σούπερ σταρ

Η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να κυριαρχήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (2024) φαίνεται από την «ανοικοδόμηση» του ρόστερ της εθνικής τους ομάδας. Μετά τους ΛεΜπρόν, Κάρι και Ντουράντ που επανενώνονται για το καλό της Team USA, η πληροφορία που περιλαμβάνει την παρουσία και του Καουαι Λέοναρντ «τρομοκρατεί» όσους βρεθούν στο διάβα των Αμερικανών...

Πάντως, υπήρξε η διάθεση τον τελευταίο καιρό να ξεχαστεί κάπως η επιλογή του Ερτέλ και να επικρατήσει η λογική. Που ορίζει πως ότι ένας επαγγελματίας αθλητής, που τυχαίνει να εργάζεται σε μία χώρα που εμπλέκεται σε πόλεμο, δεν έχει παίρνει θέση γι' αυτόν. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να αποκλειστούν όσοι αγωνίζονται στο Ισραήλ. Ή την Τουρκία.

Ο Ερτέλ όμως, όξυνε την ατμόσφαιρα και τις σχέσεις του με την Ομοσπονδία, όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή του θρυλικού Γάλλου σταρ του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ, στο SKWEED και δήλωσε πως «η επιστολή που υπογράψαμε τότε ήταν δόλια», είπε ο πόιντ γκαρντ της Ζενίτ και πρόσθεσε πως «όλοι ήξεραν πως δεν είχε κανένα νόημα, απλώς ήταν σημαντικό εκείνη τη στιγμή να το κάνουμε».

Μετά και από αυτή του την δήλωση θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα είναι στην επιλογή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναμένεται από ώρα σε όλα να ανακοινωθεί επίσημα.