Dr Θωμάς και Mr Ουόκαπ: Πώς ο βιονικός γκαρντ του Ολυμπιακού μεταμορφώθηκε σε «κτήνος» και υπέγραψε το break στο ΟΑΚΑ (vids)

Τόμας Ουόκαπ

Dr Θωμάς και Mr Ουόκαπ: Πώς ο βιονικός γκαρντ του Ολυμπιακού μεταμορφώθηκε σε «κτήνος» και υπέγραψε το break στο ΟΑΚΑ (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:42 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 06.06.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ παρουσίασε δύο πρόσωπα στα δύο ημίχρονα του πρώτου τελικού, με το δεύτερο να αποτελεί και... δηλητήριο στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο!

Ο Τόμας Ουόκαπ έκανε ένα μυθικό δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να μπαίνει με παροιμιώδη συγκέντρωση μετά την ανάπαυλα και να κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακό!

Τι κι αν στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν του πήγε όπως θα ήθελε στο πρώτο ημίχρονο; Ο Ουόκαπ και πάλι μπήκε στο παρκέ με σκοπό να κάνει αυτό που ξέρει καλά και με καθαρό μυαλό να δώσει στην ομάδα του αυτό που χρειαζόταν.

Ξεκίνησε το παιχνίδι νωθρά, με τη στατιστική του στο πρώτο ημίχρονο να γράφει 1 φάουλ (και μάλιστα μόλις στο 1ο λεπτό), 2 ασίστ και 0/2 εντός παιδιάς. Έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, 2:19 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, τον απέσυρε στον πάγκο, προκειμένου ο παίκτης του να καθαρίσει το μυαλό του και να πάρει τις ανάσες του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν έπαιξε καθόλου, με τον Γκος να είναι θετικότατος σε αυτό το διάστημα και κάπως έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Τόμας Ουόκαπ

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια βάζει 7 πόντους και κάνει μια ασίστ στα πρώτα 2:21 του ημιχρόνου, βγάζοντας παράλληλα εκτός του Καλαϊτζάκη με 3 γρήγορα φάουλ. Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός πλέον είχε τον έλεγχο. Ή μήπως όχι;

Η άμυνα του Παναθηναϊκού έσφιξε και μετά το 44-58 (από ασίστ του Ουόκαπ ευστόχησε για τρεις ο Κάνααν), ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καλάθι εντός παιδιάς για 5 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ουόκαπ όμως ήταν ξανά εκεί και με ένα τεράστιο τρίποντο από την γωνία ξεκόλλησε την ομάδα του, η οποία στο 30' ήταν μπροστά με 10 (56-66).

Ακόμα ένα τρίποντο του Ουόκαπ για το 56-69 στην πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού στο τέταρτο δεκάλεπτο, κομβικό φλότερ για το 61-74 στο 34’, ασίστ για το 61-76 (καλάθι του Γκος) λίγο μετά. Και μπορεί το ξέσπασμα του Ναν, ένα τρίποντο του Σλούκα και ένα τρελό καλάθι και φάουλ του, να έκαναν το σκορ 84-87 στα 2.5 δευτερόλεπτα για το τέλος, όμως ο Ουόκαπ ήταν και πάλι εκεί.

Μια πανέξυπνη επαναφορά στην πλάτη του Παπαπέτρου, ένα κερδισμένο φάουλ και 2/2 βολές τελείωσε και τις μηδαμινές ελπίδες του Παναθηναϊκού για κάτι καλύτερο.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά και γιατί σας τα παραθέτουμε;

Ο Ουόκαπ μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έπαιξε 7:41 μόλις, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ψυχωμένα, δεν βγήκε ΚΑΘΟΛΟΥ, έδωσε μεγάλες μάχες στην άμυνα και εκτελεστικά ήταν εκεί, τελειώνοντας τον Παναθηναϊκό.

Ένας Ουόκαπ που για τα σουτ του έχει ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο δεν φοβήθηκε να σουτάρει, αλλά έβαλε και το πιο κρίσιμο, ενώ το καθαρό μυαλό του στο τέλος έκαναν την διαφορά.

Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν παίκτη να έρχεται από ένα κακό πρώτο μισό και στο δεύτερο να κάνει την διαφορά. Στο παγκόσμιο μπάσκετ, λίγοι είναι αυτοί που το έχουν κάνει και στο ευρωπαϊκό στερέωμα ακόμη λιγότεροι. Ο Ουόκαπ όμως έδειξε πως είναι παίκτης με προσωπικότητα και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο στον διεθνή γκαρντ της Εθνικής μας ομάδας, πληγώθηκε από αυτόν.

Με τον Ουόκαπ σε τέτοια κατάσταση, ο Ολυμπιακός είναι τρομακτικά δύσκολο να χάσει ένα παιχνίδι, ειδικά σαν αυτό, όπου στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς είχε τον απόλυτο έλεγχο. Όταν δε, ο «Ουοκαπόπουλος» μεταλλάσσεται κατά την διάρκεια του ίδιου αγώνα, τότε ο αντίπαλός του είναι δύσκολο να βγει λύσεις.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε στο ΟΑΚΑ, αλλά η σειρά έχει δρόμο ακόμη!

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που άξιζε στο ΟΑΚΑ, αλλά η σειρά έχει δρόμο ακόμη!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Stoiximan Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως ήταν απλά το πρώτο που έπρεπε να κάνει στον δρόμο για τον τίτλο. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Όλα αυτά όμως ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σε λίγες ώρες οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά, με το παιχνίδι να αναμένεται διαφορετικό. Ο Τόμας Ουόκαπ όμως, ακόμη και εκτελεστικά να μην είναι το ίδιο, θα κάνει την δουλειά του στην άμυνα, γιατί είναι στρατιώτης. Ένα… πεινασμένο σκυλί, που από την στιγμή που μυρίστηκε τον τίτλο, θα κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει. Θα τα καταφέρει; Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε…