Τόμιτς: «Αυτός ο παίκτης μόλις σταματήσει, μπορεί να γίνει ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη»

Τόμιτς: «Αυτός ο παίκτης μόλις σταματήσει, μπορεί να γίνει ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:04 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 14.08.2024

Ο Μίλαν Τόμιτς σε συνέντευξή του μίλησε για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στον παίκτη ο οποίος μπορεί να γίνει… προπονηταράς!

Ο Μίλαν Τόμιτς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Βελιγράδι, με τον έμπειρο κόουτς να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της Αρμάνι.

Ο άλλοτε αρχηγός και προπονητής του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της αναμέτρησης, έδωσε συνέντευξη στο «Meridian Sport», όπου μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για το ποιος παίκτης θα μπορούσε να γίνει και μεγάλος προπονητής.

«Ο Μίλος Τεόντοσιτς, όπως καταλαβαίνει το μπάσκετ, μπορεί να είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη», τόνισε ο Μίλαν Τόμιτς και συνέχισε: «Με τον τρόπο που αντιδρά, παίζει και κατανοεί το μπάσκετ, θα μπορούσε να είναι ένας μεγάλος προπονητής. Αλλά, πάντα λέω, το βασικό ερώτημα είναι αν οι μεγάλοι καλαθοσφαιριστές θέλουν να γίνουν προπονητές. Πολλοί παίκτες δεν έχουν καμία επιθυμία να κάνουν αυτή τη δουλειά, η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο κόουτς του Ερυθρού Αστέρα συνεργάστηκε με τον Μίλαν Τόμιτς στα χρόνια τους στον Ολυμπιακό, με τον Μίλαν να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του.

«Μιλήσαμε όταν υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα. Μιλήσαμε για το Βελιγράδι και τη ζωή και του είπα τα καλύτερα πράγματα για τον σύλλογο. Εκτός από το ότι δουλέψαμε μαζί τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης είναι καλός φίλος μου, αλλά θα είμαστε σε διαφορετικές πλευρές και όλοι θα παλέψουν για τη νίκη της ομάδας τους», είπε ο Μίλαν Τόμιτς και πρόσθεσε:

«Μετά το παιχνίδι μπορούμε να πιούμε καφέ. Ένας κύριος, ένας κύριος με τρόπους. Κοίτα πώς συμπεριφέρεται στον πάγκο, δεν τον βλέπεις ποτέ να κάνει κάτι αντιαθλητικό. Ελέγχει τα συναισθήματά του και ξέρει πάντα πότε και πώς να μιλήσει στους παίκτες. Όσο για τις μπασκετικές γνώσεις, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσω για τα προσόντα του. Όλη η Ευρώπη ξέρει τι προπονητής είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος».

Τόμιτς στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 73-38, υπάρχουν ιστορίες που δεν λέγονται...» (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:45 - 03.06.2023

Τόμιτς στο Sportal: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το 73-38, υπάρχουν ιστορίες που δεν λέγονται...» (vid)

Ο Μίλαν Τόμιτς μιλά αποκλειστικά στο Sportal για τους τελικούς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, σχολιάζει το μπάσκετ στις μέρες μας, αλλά θυμάται και ιστορίες από τα παικτικά του χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά.

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Παρασκευής