Μεγάλη τιμή για τον Τόνι Πάρκερ - Οι Γάλλοι απέσυραν τη φανέλα με το Νο 9 της εθνικής ομάδας (vids)
i

© imago

Μεγάλη τιμή για τον Τόνι Πάρκερ - Οι Γάλλοι απέσυραν τη φανέλα με το Νο 9 της εθνικής ομάδας (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:17 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 13.07.2024

Ο Τόνι Πάρκερ έγινε ο πρώτος Γάλλος στην ιστορία που η φανέλα του με τη εθνική ομάδα αποσύρθηκε. Το Νο 9 πλέον πέρασε στην ιστορία των «Τρικολό», όπως έχει περάσει και σε εκείνη των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Πριν από τέσσερα χρόνια, οι Σαν Αντόνιο Σπερς απέσυραν τη φανέλα με το Νο 9 του Τόνι Πάρκερ. Αυτή που φορούσε σε ολόκληρη τη διάρκεια της παρουσίας του στο ΝΒΑ, όπου κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (2003, 2005, 2007, 2014), έγινε έξι φορές All-Star και τον Αύγουστο του 2023 είδε το όνομά του να περνά στην ιστορία των Αμερικάνικων σπορ με την είσοδό του στο Naismith Memorial Hall of Fame.

Τώρα, ήταν η ώρα οι συμπατριώτες του να τον τιμήσουν και να αποσύρουν την φανέλα με το ίδιο νούμερο (9) που φορούσε με την εθνική ομάδα. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Γάλλος σε όλα τα σπορ και σε όλες τις εποχές που βίωσε μία τέτοια κατάσταση.

Η Ομοσπονδία είχε ενημερώσει προ πολλού πως σκοπεύει να... υποκλιθεί με αυτόν τον τρόπο στον «TePe», ο οποίος με τους «τρικολόρ» έχει κατακτήσει σε Eurobasket, ένα χρυσό μετάλλιο (2013), ένα ασημένιο (2011) και δύο χάλκινα (2005, 2015).

Η «μάχη» των Γάλλων στο Λας Βέγκας: Ρισασέ και Σαρ συναντήθηκαν για πρώτη φορά - Απελπιστικά άστοχος ο Μπρόνι με τους Λέικερς (vids)
NBA

10:22 - 13.07.2024

Η «μάχη» των Γάλλων στο Λας Βέγκας: Ρισασέ και Σαρ συναντήθηκαν για πρώτη φορά - Απελπιστικά άστοχος ο Μπρόνι με τους Λέικερς (vids)

Στην πρεμιέρα του Summer League στο Λας Βέγκας τα δύο πρώτα pick στο Draft του 2024 συναντήθηκαν. Ο Γάλλος, Στεφάν Ρισασέ (No1) των Χοκς ήταν καλύτερος, αλλά οι Ουίζαρντς του συμπατριώτη του Άλεξ Σαρ (No2) νίκησαν - «Έσπασε» τα στεφάνια ο Μπρόνι Τζέιμς με τους Λέικερς, είχε 0/8 τρίποντα!

Λίγο μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία, λοιπόν, τα φώτα χαμήλωσαν, ο Τόνι Πάρκερ εμφανίστηκε στο κέντρο του γηπέδου, πιάνοντας χέρι-χέρι την σύντροφό του Αξέλ Φρανσίν, παρέα και με τα δυο τους παιδιά και απήλαυσαν όλοι μαζί την τελετή. Πρώην συμπαίκτες και φίλοι του, όπως ο Ρόνι Τουριάφ και ο Μπορίς Ντιαό ήταν εκεί, τον καμάρωσαν και με συγκίνηση ο πρωταγωνιστής της βραδιάς εξήγησε τα συναισθήματά του.

«Είναι πολλά αυτά που νοιώθω αυτή τη στιγμή. Κυρίως νοιώθω την αγάπη όλων. Είναι πολύ συγκινητικό που είμαι εγώ ο πρώτος Γάλλος που λαμβάνει τέτοια τιμή», παραδέχθηκε, θυμίζοντας πως τη φανέλα την εθνικής την έχουν φορέσει μεγάλοι παίκτες «όπως ο Ριγκοντό και ο Ντακουρί. Είναι μεγάλη η... οικογένεια της γαλλικής ομάδας».

Ο Νίκολα Γιόβιτς πονάει ακόμα στον αστράγαλο - Δύσκολα θα προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΜΠΑΣΚΕΤ

11:07 - 13.07.2024

Ο Νίκολα Γιόβιτς πονάει ακόμα στον αστράγαλο - Δύσκολα θα προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

O νεαρός φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ, Νίκολα Γιόβιτς, φαίνεται πως τελικά δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο αστράγαλος του 21χρονου έχει πρόβλημα, που δύσκολα θα ξεπεραστεί μέσα σε δύο εβδομάδες.

Θυμήθηκε επίσης πως όταν τον κάλεσε για πρώτη φορά στη ζωή του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για εκτός έδρας αγώνα «ηταν η πρώτη φορά που ταξίδευα στη ζωή μου μακριά από τη Γαλλία. Μπορούσα να φάω δωρεάν σε ξενοδοχεία, να δω πράγματα που δεν είχα ξαναδεί. Η εθνική μου έμαθε τη ζωή. Πραγματικά ερωτεύτηκα αυτή τη φανέλα και πάντα ήθελε να πάρω ένα χρυσό μετάλλιο. Νοιώθω ευλογημένος που τα κατάφερε. Το είχε υποσχεθεί σε όλους και τις υποσχέσεις μου τις κρατάω».