Κραυγή αγωνίας από πρώην άσο του ΝΒΑ: «Σας παρακαλώ, υπογράψτε με! Όχι για μένα, αλλά για τα παιδιά μου»

Τόνι Σνελ

i

© Photo by Justin Ford/Getty Images

Κραυγή αγωνίας από πρώην άσο του ΝΒΑ: «Σας παρακαλώ, υπογράψτε με! Όχι για μένα, αλλά για τα παιδιά μου»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:53 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 14.08.2024

Ο Τόνι Σνελ μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη που έχει να βρει ένα τελευταίο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά του!

Ο Τόνι Σνελ συγκλονίζει με την ιστορία του, αλλά και το ανοιχτό μήνυμα που έστειλε προς όλες τις ομάδες του ΝΒΑ, καθώς έχει μεγάλη ανάγκη από ένα συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο 33χρονος Σνελ έχει αγωνιστεί 9 σεζόν με τους Σικάγο Μπουλς, Μιλγουόκι Μπακς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ατλάντα Χοκς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Νιού Ορλεάνς Πέλικανς, όμως ζήτησε να βρει ακόμη ένα συμβόλαιο, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά του!

«Δεν είναι για μένα. Είναι για τα παιδιά μου», είπε στο Yahoo και συμπλήρωσε: «Φυσικά και θέλω να επιστρέψω και να παίξω. Αλλά τώρα έχω μεγαλύτερο σκοπό. Είναι κάτι που το χρειάζομαι πραγματικά». Γιατί το είπε όμως αυτό; Ο Σνελ θέλει να συμπληρώσει 10 χρόνια στο ΝΒΑ, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα καλύτερο «συνταξιοδοτικό» πρόγραμμα, το οποίο θα του αποφέρει περισσότερα χρήματα μετά το 45ο έτος της ηλικίας του, αλλά και καλύτερη ιατρική κάλυψη. Αυτή την χρειάζεται όμως για τα παιδιά του.

Τα ηλικίας 2 και 3 ετών παιδιά του Σνελ διαγνώστηκαν με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή από την οποία πάσχει και ο ίδιος ο Σνελ. Μάλιστα ο Σνελ είχε πει πως «Δεν θα ήμουν στο ΝΒΑ αν είχα διαγνωστεί στην ηλικία τους».

Η ιστορία του έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά η επίσημη προθεσμία έληξε και ο Σνελ δεν έλαβε προσφορές, καθώς το συμβόλαιό του θα άγγιζε τον φόρο πολυτελείας για την σεζόν 2023-24. Από την άλλη, ένα συμβόλαιο 10 ημερών δεν ήταν χρήσιμο, καθώς ο Σνελ πρέπει να παίξει τουλάχιστον στο 50% των αγώνων για να μπορεί να «μετρήσει» ο χρόνος.

Έτσι, πρέπει να περιμένει το επόμενο καλοκαίρι για να ολοκληρώσει την διαδικασία και να γράψει 10 σεζόν στο ΝΒΑ. Όταν συμπληρωθεί το ποσό της σύνταξης, αυξάνεται πάνω από 200.000 τον χρόνο, ενώ σε άλλη περίπτωση το αντίστοιχο ποσό είναι μόλις 60.000 δολάρια, αν και μέχρι ο παίκτης να κλείσει τα 45 δεν μπορεί να αρχίσει να την εισπράττει. Εάν παίξετε τουλάχιστον τρία, κερδίζετε περίπου 60.000 ετησίως.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ σχολίασε την κατάσταση, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον Τόνι Σνελ. «Ελπίζω απλώς να τον υπογράψουν. Πρέπει να είναι δύσκολο να έχεις δύο παιδιά σε αυτή την κατάσταση. Έτσι το περιμένω από το ΝΒΑ. Μιλάμε πάντα για να είμαστε οικογένεια», δήλωσε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.