Οι Ράπτορς κλείνουν τα... κενά μετά την αποδέσμευση του Βεζένκοφ: Σκέφτονται έντονα τον Καμπόκλο της Παρτίζαν
i

© Euroleague Basketball

Οι Ράπτορς κλείνουν τα... κενά μετά την αποδέσμευση του Βεζένκοφ: Σκέφτονται έντονα τον Καμπόκλο της Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 10:26 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 12.08.2024

Μετά την προσθήκη του Αγκολέζου σέντερ, Μπρούνο Φερνάντο, οι Τορόντο Ράπτορς εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον συνονόματό του, Μπρούνο Καμπόκλο. Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο με την Παρτίζαν, αλλά δεν είναι δεδομένο πως τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο Βελιγράδι.

Δύο από τους ευρωπαίους παίκτες που με την παρουσία τους στο Ολυμπιακό Τουρνούα του Paris 2024 εντυπωσίασαν τους Αμερικάνους και δημιουργήθηκε η σκέψη πως η θέση τους βρίσκεται στο NBA, ήταν ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ και ο Ματίας Λεσόρ.

Δηλαδή, οι δύο ασημένιοι Γάλλοι, που έχουν συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα και που το επόμενο καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι, ενώ ο πρώτος έχει ενεργό NBA out που μάλλον προβληματίζει την Βασίλισσα. Μόνο που πλέον υπάρχει και ένας... τρίτος που μπήκε ξανά στο μυαλό του «μαγικού πλανήτη» και αυτός είναι ο Βραζιλιάνος φόργουορντ/σέντερ Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως την τετραετία 2014-2018 αγωνιζόταν στους Τορόντο Ράπτορς και τώρα οι Καναδοί σκέφτονται πως ίσως αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα τους.

Μετά την αποδέσμευση του Σάσα Βεζένκοφ άλλωστε, οι Πτερόσαυροι έχουν αποκτήσει ήδη έναν σέντερ, τον Μπρούντο Φερνάντο από την Αγκόλα, τέως παίκτη τον Ατλάντα Χοκς και έχουν άλλη μία κενή θέση.

Αρχικά σκέφτηκαν την επιστροφή στο ρόστερ τους του Κρίστιαν Κολοκό, αλλά πλέον ασχολούνται περισσότερο με την περίπτωση του Μπρούνο Καμπόκλο. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος στο Παρίσι, τη μέρα που η χώρα του νίκησε τους Ιάπωνες, έβαλε 33 πόντους και πήρε 17 ριμπάουντ. Εκείνη τη στιγμή έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 (Δυτική Γερμανία) που κατάφερε σε έναν αγώνα να σημειώσει 30+ πόντους και 15+ ριμπάουντ.

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης
NBA

08:19 - 12.08.2024

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης

Η χρηματιστηριακή αξία των Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και τόσα θα πρέπει να καταβάλει ο νέος επενδυτής. Ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ συναλλαγής τέτοιου τύπου στην ιστορία του NBA. H JPMorgan Chase & Co έχει αναλάβει να... ενορχηστρώσει οικονομικά τη διαδικασία της πώλησης που αναμένεται να ξεκινήσει με την πρώτη ευκαιρία και η πλήρης μεταβίβαση μετοχών θα ολοκληρωθεί το 2028.

Η Παρτίζαν έχει μαζί του συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά λόγω ενός πειθαρχικού παραπτώματος, προέκυψε ένα μεγάλο πρόστιμο από την ομάδα του Βελιγραδίου, αλλά και η σκέψη του κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πως αν και αγωνιστικά καλύπτει τις απαιτήσεις του, ίσως να μην έχει θέση στην ομάδα.

Αν τελικά αποδεσμευτεί, θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ευρώπη για την απόκτησή του, αλλά ο ίδιος με πολλούς τρόπους έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά του είναι το NBA.