Απολογήθηκε ο Τοσκάνο-Άντερσον: «Δεν ήθελα να γίνω ασεβής απέναντι σε καμία από αυτές τις ομάδες ή λίγκες»

Φωτ. IMAGO

Απολογήθηκε ο Τοσκάνο-Άντερσον: «Δεν ήθελα να γίνω ασεβής απέναντι σε καμία από αυτές τις ομάδες ή λίγκες»

Απόστολος Μαυράκης 17:59 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 17.09.2024

Ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον, έπειτα την δημόσια κατακραυγή στο πρόσωπό του για τον λόγο που έβγαλε στους συμπαίκτες του, πήρε θέση και απολογήθηκε μέσω ενός post.

Πριν λίγες ημέρες, ο Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον προκάλεσε αίσθηση με τον τρόπο που επέλεξε να τονώσει και να εμψυχώσει του συμπαίκτες του στον τελικό του FIBA Intercontinental Cup, αγωνιζόμενος με την μεικτή ομάδα της G-League κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε πει τα εξής:

«Το όνειρό μας δεν είναι να παίξουμε στο γαμ.... ισπανικό πρωτάθλημα, ούτε στη γ@@@ Ευρωλίγκα. Το όνειρό μας είναι να παίξουμε στο NBA. Αυτό το πράγμα που μας κάνουν είναι απαράδεκτο, δεν γίνεται να το δεχτούμε»,

«Δεν θέλουμε να παίξουμε στη γ@@@ Ευρωλίγκα»: Ο Τοσκάνο – Άντερσον ξέφυγε και έλαβε πληρωμένη απάντηση από τον Ταβάρες
EUROLEAGUE

18:08 - 15.09.2024

«Δεν θέλουμε να παίξουμε στη γ@@@ Ευρωλίγκα»: Ο Τοσκάνο – Άντερσον ξέφυγε και έλαβε πληρωμένη απάντηση από τον Ταβάρες

«Άναψαν» τα αίματα στον τελικό του Intercontinental Cup με τον Χουάν Τοσκάνο – Άντερσον να... υποτιμά την EuroLeague και τον Έντι Ταβάρες να δίνει την καταλληλότερη απάντηση.

Αμέσως, ακολούθησε κατακραυγή του 31χρονου Μεξικανοαμερικανού φόργουορντ, ιδίως μετά και την σχετικά άνετη επικράτηση της Μάλαγα κόντρα στην ομάδα του Τοσκάνο. Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής των Ισπανών στον τελικό, Ντίλαν Οσετκόφσκι, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, έσπευσε να σχολιάσει με καυστικό τρόπο τα λόγια του Τοσκάνο λέγοντας τα εξής:

«Σχετικά με αυτή τη δήλωση έχω να πω -και ζητώ συγγνώμη για αυτό- ότι οι απόψεις είναι σαν τις κ*λοτρυπίδες. Καθένας έχει την άποψή του, εκείνος μπορεί να έχει τη δική του άποψη κι εμείς το ίδιο και εσείς επίσης, ότι η Σιγκαπούρη έχει το καλύτερο ή το δεύτερο καλύτερο μπάσκετ στον κόσμο. Είναι ωραίο που πιστεύει στις ικανότητες του ίδιου και των παικτών της G-League. Όμως, έχουμε και εμείς αυτοπεποίθηση και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση»

Εν μέσω όλων αυτών των αντιδράσεων, ο Τοσκάνο «έσπασε» την σιωπή του και αποφάσισε να απαντήσει με ένα post στην πλατφόρμα του X, όντας λακωνικός αλλά ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα την θέση του:

«Καταλαβαίνω το επίπεδο του ταλέντου και του ανταγωνισμού που υπάρχει σε αυτά τα πρωταθλήματα. Δεν ήθελα να γίνω ασεβής απέναντι σε καμία από αυτές τις ομάδες ή λίγκες. Απλώς ήθελα να υπενθυμίσω στους συμπαίκτες μου πως το NBA είναι το ανώτερο επίπεδο και για να βρίσκεσαι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου πρέπει να ανταγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο».

Το μέρος του Τοσκάνο ωστόσο, πήρε ο νεοαποκτηθείς Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού, Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος κι εκείνος με αντίστοιχη ανάρτηση στο X υποστήριξε:

«Ίσως μου διαφεύγει κάτι, αλλά μήπως είμαι ο μοναδικός που δεν βλέπω κάτι κακό εδώ πέρα; Ο τύπος έβλεπε να του … κλωτσάνε τον κ#λο και προσπάθησε να δώσει κίνητρο στην ομάδα του. Δεν νομίζω ότι το έκανε για να δείξει ασέβεια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια».