Η Τουρκ Τέλεκομ κλείνει τον Χάνλαν

Η Τουρκ Τέλεκομ κλείνει τον Χάνλαν

Χρήστος Τσάλτας 19:57 - 02.07.2024

Έτοιμη να ολοκληρώσει μια σημαντική κίνηση είναι η Τουρκ Τέλεκομ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ολιβιέρ Χάνλαν.

Η Τουρκ Τέλεκομ έχει μπει σε νέα εποχή, με τον Ερντέμ Τσαν να επιστρέφει στην Άγκυρα, εκεί όπου την σεζόν 2022-23 άφησε το στίγμα του, με την πορεία της ομάδας του ως τον τελικό του Eurocup. Τότε μάλιστα αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν στη διοργάνωση, με τον Τζέριαν Γκραντ να αναδεικνύεται MVP.

Το περιβάλλον για τον Τούρκο προπονητή είναι γνώριμο για τον ίδιο, έχοντας την ευκαιρία να «χτίσει» την ομάδα όπως εκείνος θέλει από τους ανθρώπους της Τέλεκομ. Μεγάλο βάρος ρίχνει στην περιφέρεια, θέλοντας να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, αλλά και παίκτες με ποιότητα, που διαθέτουν ικανότητα στο 1 εναντίον 1, αλλά και αλτρουισμό.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Όλιβιερ Χάνλαν. Ο Καναδός γκαρντ, που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ηρακλή και Άρη, τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει την παρουσία του στην Ευρώπη, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βοηθώντας την ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη να κατακτήσει το πρωτάθλημα της VTB League.

Η Τουρκ Τέλεκομ ξεχώρισε την περίπτωσή του, την οποία χειρίστηκε προσωπικά ο ίδιος ο Τσαν, έχοντας επαφές με τον Καναδό γκαρντ. Επαφές οι οποίες έπιασαν τόπο, καθώς οι δύο πλευρές βρήκαν πεδίο συμφωνίας.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η συμφωνία των δύο πλευρών βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς οι επαφές έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ολοκληρωθεί η μετακόμιση του έμπειρου άσου στην ομάδα της Άγκυρας. Μια μεταγραφή που αναμένεται να δυναμώσει σημαντικά την τουρκική ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται στο Eurocup και έχει βλέψεις για πρωταθλητισμό.

Ο Χάνλαν ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στην Ιταλία, για λογαριασμό της Βαρέζε, όντας το απόλυτο σημείο αναφοράς των «κόκκινων». Μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Ουίλ Μπάρτον στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, λόγω ιατρικών εξετάσεων, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον ξεχώρισε και τον έκανε δικό της για το φίνις της σεζόν, με τον «Όλι» να δείχνει για ακόμα μια φορά την ποιότητά του.