Θρήνος στην Τουρκία: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην παίκτης της εθνικής που πήρε μετάλλιο στο Eurobasket 2001

Θρήνος στην Τουρκία: «Έφυγε» από τη ζωή πρώην παίκτης της εθνικής που πήρε μετάλλιο στο Eurobasket 2001

Sportal newsroom 16:35 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 23.09.2024

Στο πένθος η Τουρκία για ακόμα μια φορά, καθώς ο Ασίμ Παρς, που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας στο Eurobasket 2001, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ιλκάν Καραμάν, ένας ακόμα παίκτης που σημάδεψε την εποχή του στα παρκέ έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την γειτονική χώρα και όχι μόνο.

Ο Ασίμ Παρς ήταν διεθνής αθλητής και μάλιστα τη δεκαετία του '90 έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ουλκέρ και της Τόφας. Μάλιστα το 2001 στο Eurobasket που έγινε στην γειτονική χώρα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έχοντας στο πλευρό του παίκτες όπως ο Ιμπραχίμ Κουτλουάι και ο Χέντο Τούρκογλου.

Ο Παρκς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών, στο σπίτι του, στην Καλέσιγια της Βοσνίας, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Μάλιστα η αστυνομία της περιοχής έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Τα τελευταία χρόνια ο Παρς ζούσε μόνιμα στην περιοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μαζί με την οικογένειά του, με την είδηση, την οποία μετέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, να έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας, η οποία βιώνει ακόμα μια απώλεια όσον αφορά το μπάσκετ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!