Στην Κροατία το εισιτήριο του Προ Ολυμπιακού τουρνουά, νίκησε την Τουρκία του Αταμάν μέσα στην Πόλη

Η Κροατία επιβλήθηκε της Τουρκίας στην Πόλη

i

©FIBA

Στην Κροατία το εισιτήριο του Προ Ολυμπιακού τουρνουά, νίκησε την Τουρκία του Αταμάν μέσα στην Πόλη

Νίκος Καλαμπάκας 21:48 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.08.2024

Η Κροατία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο προ ΠροΟλυμπιακό τουρνουά της Πόλης, αφού στον τελικό επιβλήθηκε της Τουρκίας του Αταμάν με σκορ 84-71.

Το εισιτήριό της για το Προ Ολυμπιακό τουρνουά εξασφάλισε η Κροατία, αφού στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, νίκησε την οικοδέσποινα Τουρκία με σκορ 84-71.

Η ομάδα του Αταμάν τα βρήκε... σκούρα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τους Κροάτες να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 και να βάζουν από νωρίς τις βάσεις της πρόκρισης...

Η Τουρκία φάνηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τους Κροάτες οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των Σάριτς και Χεζόνια πήραν αυτό που ήθελαν στη γειτονική μας χώρα και πλέον μπορούν να ονειρεύονται τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θα είναι πιστοί στο ραντεβού τους στο τουρνουά που θα δώσει τα τελευταία εισιτήρια.

Για να συμβεί αυτό, ο Σάριτς είχε ηγετικό ρόλο και σημειώνοντας 22 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη... Γη της Επαγγελίας.

Από κοντά του σε απόδοση και ο Μάριο Χεζόνια. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, γεμίζοντας τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Η Τουρκία που μετά το Mundobasket που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 25 Αυγούστου, θα δει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το... σπίτι της, είδε τον Κορκμάζ να τελειώνει την αναμέτρηση με 19 πόντους.

Η πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του Μπαλτσερόφσκι - Όσα δήλωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού
EUROLEAGUE

18:28 - 20.08.2023

Η πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του Μπαλτσερόφσκι - Όσα δήλωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι τρόμαξε τους πάντες με τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο Πολωνία-Βοσνία Ερζεγοβίνη, αλλά λίγο αργότερα εμφανίστηκε χαμογελαστός, υπέγραψε αυτόγραφα και εξήγησε τι συνέβη.

Έτσι, η Κροατία έγινε η δεύτερη ευρωπαϊκή ομάδα που θα συμμετάσχει στο Προ Ολυμπιακό τουρνουά, αφού λίγη ώρα νωρίτερα η Πολωνία του Αλεξάνταρ Μπαλτσερόφσκι είχε επιβληθεί της Βοσνίας, στο παιχνίδι που σημαδεύτηκε από το άτσαλο πέσιμο του σέντερ του Παναθηναϊκού! Αν και στην αρχή υπήρξε έντονη ανησυχία για την κατάστασή του, οι καρδιές όλων πήγαν στις θέσεις τους όταν αποδείχτηκε ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ελληνικής ομάδας, δεν είχε κάτι σοβαρό!

Δεκάλεπτα: 14-24, 29-48, 55-66, 71-84