Τουρκία: Σύσκεψη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ
i

© Intime

Τουρκία: Σύσκεψη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ

Sportal newsroom 16:27 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 20.08.2024

Οι σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία έχουν παγώσει κάθε αθλητική διοργάνωση στην πρώτη και πλέον έχει φτάσει η ώρα των αποφάσεων για το πότε θα ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα μπάσκετ.

Στην Τουρκία όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν «παγώσει» μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα και τη Συρία και την Δευτέρα 20/2 οι ομάδες του πρωταθλήματος μπάσκετ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την ημερομηνία της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας το επικρατέστερο σενάριο είναι να αναβληθούν τα πάντα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και να επιστρέψουν οι ομάδες στις υποχρεώσεις του τον Μάρτιο.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι αν θα συμμετάσχει στους αγώνες που απομένουν η Γκαζιάντεπ, αφού η ομάδα εδρεύει στις περιοχές που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Νεότερα θα μάθουμε σε δύο μέρες, όταν και οι ομάδες της Τουρκίας θα λάβουν αποφάσεις. Ένα επιπλέον θέμα είναι το ότι αν η Γκαζιάντεπ τελικά συνεχίσει, σε ποια έδρα θα δίνει τους αγώνες της, αφού το γήπεδό της ίσως έχει υποστεί ζημιές...

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό μπάσκετ πλήρωσε... ακριβά τον σεισμό, αφού ανάμεσα στα θύματα είναι και η Τουρκάλα διεθνής Νιλάι Αϊντογάν. Η Νιλάι Αϊντογάν ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια του σπιτιού που διέμενε στην πόλη Μαλάτια. Η Τουρκάλα αθλήτρια του μπάσκετ είχε επισκεφθεί τη γιαγιά της στη συγκεκριμένη πόλη και έμεινε εκεί τη μοιραία νύχτα.